Logo Caribische Vakanties
Een ongerepte parel in het zuiden van Curaçao: Nieuwpoort

Geschiedenis Nieuwpoort

Oorspronkelijk is Nieuwpoort aangelegd in 1875 als ondersteuning van de fosfaatmijnen die in Tafelberg gevestigd waren. Op deze plek werd door Engelsman John Godden Fosfaat ontdekt, wat vervolgens werd verhandeld. In Nieuwpoort werden hiervoor kantoren, werkplaatsen en magazijnen gebouwd. Omdat Nieuwpoort gelegen is aan de Fuikbaai kon dit als haven worden gebruikt om de handel te drijven. De mijn is uiteindelijk in 1979 gesloten, waardoor Nieuwpoort een ander doel kreeg: het werd een toeristische bestemming. Nu kun je er als toerist vooral terecht voor de prachtige natuurgebieden met veel bos. Een zeer geschikte plek voor een mooie wandeling!

Strand

Het langste strand van Curaçao vind je in Nieuwpoort. Net als alle andere stranden van Curaçao is dit een heerlijke plek om op een ligbedje in het hagelwitte strand te liggen terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe zee. Bekijk hoe jachten en zeilboten voorbij varen terwijl je geniet van een heerlijke cocktail.

Sport

De vakantieganger die ervan houdt om een beetje sportief te zijn, zit goed in Nieuwpoort. Naast het snorkelen in de zee kun je hier bijvoorbeeld uitstekend golfen en tennissen. De golfbaan heeft een prachtig uitzicht over de Caribische zee, een uitzicht dat je niet snel weer zult hebben als je gaat golfen wanneer je weer thuis bent! De echte tennisliefhebber kan naar het tenniscentrum van Tafelberg gaan. Hier kun je ook goed in de avond terecht, aangezien de tennisbanen zijn verlicht. Ideaal als je het overdag te warm vindt om actief te zijn. Ook is Nieuwpoort een goed startpunt om met de fiets verder de omgeving te verkennen.

Activiteiten

Nieuwpoort is een relatief rustige plek waar wat minder te doen is dan in andere plaatsen op Curaçao. Desalniettemin is Nieuwpoort een uitstekende plek om te verblijven om uit te rusten of juist een sportieve activiteit te doen.

Wil je ontdekken welke activiteiten leuk zijn om te doen? Klik dan hier!