Logo Caribische Vakanties
Christoffelberg
De Christoffelberg beklimmen, een hele uitdaging!

De Christoffelberg; het hoogste puntje van Curaçao

De Sint Christoffelberg, te vinden in het Christoffelpark, heeft een hoogte van 377 meter. Hiermee behaalt die het hoogste punt van het prachtige eiland Curaçao. Mocht je tijdens je vakantie een avontuurlijke wandeling willen maken, is dit de must-do attractie voor op het lijstje. Het kost wat inspanning, maar als je eenmaal boven bent wordt dit beloond met een adembenemend uitzicht over het hele eiland.

Hoe kom je bij de Christoffelberg?

Het duurt ongeveer 45 minuten om vanuit Willemstad naar het Christoffelpark te rijden. Om de Christoffelberg te beklimmen, dien je eerst een kaartje te kopen bij het bezoekerscentrum van het Christoffelpark. Nadat je je kaartje hebt gekocht, steek je de straat over met de auto en rijd je het Christoffelpark in. Volg de borden naar de Christoffelberg en parkeer je auto op de aangewezen parkeerplaats. Het startpunt is duidelijk aangegeven met een bord en vanaf daar is het gewoon een kwestie van het pad volgen, je bent dan ongeveer 1,5 uur onderweg. Ook is het een optie om te beginnen met lopen vanaf het bezoekerscentrum van het Christoffelpark, dan ben je 3 uur onderweg om bij de top te komen.
Voor mensen die niet zo van hoogte en avontuur houden is dit misschien niet de juiste activiteit. Je begint met een rustig pad, maar hoe verder je omhoog gaat, hoe moeilijker het wordt. Op het eind moet je echt je klim skills in de strijd gooien. Als je deze klim hebt behaald ben je wel blij dat je het hebt gedaan, het uitzicht is het meer dan waard!

Moet je nog vervoer regelen? Geen probleem, klik hier en je wordt doorgestuurd naar de autoverhuur!

Wat valt er nog meer te zien naast de Christoffelberg?

In het Christoffelpark kun je een grote variatie aan wilde dieren vinden. Enkele voorbeelden van dieren die je tijdens je bezoek kunt spotten zijn:

Curaçaose herten: deze schitterende dieren zijn een van de grootste zoogdieren op het eiland en leven in grote aantallen in het park.

Wilde zwijnen: deze dieren leven vooral in afgelegen delen van het park en zijn soms zichtbaar langs de wegen.

Leguanen: in het park leven drie verschillende soorten leguanen, namelijk de groene leguaan, de Antilliaanse leguaan en de zwarte leguaan.

Diverse vogelsoorten: met meer dan 200 vogelsoorten is het park een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Enkele voorbeelden zijn de inheemse bruine pelikaan, de geelvleugelamazone en de kolibrie.

Boa constrictors: deze grote slangen zijn aanwezig in het park en kunnen soms gespot worden langs de wandelpaden.

Er zijn nog veel meer dieren te ontdekken in het park, dus neem de tijd om op je gemak rond te kijken en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving!

Handig om te weten voordat je de Christoffelberg gaat beklimmen

Dit heb je zeker nodig tijdens het beklimmen van de Christoffelberg

Stevige schoenen: Zorg ervoor dat je stevige en dichte schoenen aan hebt, dat heb je bij deze klim wel nodig.
Genoeg water: Tijdens (en vooral na) de klim zal je aardig dorst hebben, dus het is zeker aan te raden om een fles water mee te nemen.
Eten vooraf: Eet voor de klim een goede maaltijd, dit zal je lichaam erg gaan waarderen tijdens het lopen.
Goed plannen: Als je in de middag gaat is het erg warm, daarom is het ook niet meer mogelijk om na 10 uur de berg te gaan beklimmen.
Zonnebrand: Het is aan te raden om zonnebrand te smeren voordat je deze berg gaat beklimmen, eigenlijk tijdens je hele vakantie

Openingstijden en Prijzen Christoffelpark

De openingstijden van het Christoffelpark zijn als volgt:
Het park en museum: Ma-Zo: 06:00 – 14:00
De ticketbalie: Ma-Zo: 06:00 – 13:30

Zoals eerder benoemd kan je dus niet meer na 10 uur de berg beklimmen, dit is in verband met de hitte. Het is dus aan te raden om tussen 6:00-8:00 met je klim te beginnen.

Dit avontuur mag je niet missen!

Kortom, als je Curaçao bezoekt, sla dan vooral dit avontuur niet over. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van dit prachtige eiland te ervaren. Onderweg kun je verschillende dieren tegenkomen en je kunt zelf uitkiezen hoe lang je de wandeling maakt. Vergeet ook niet om je camera mee te nemen om de onvergetelijke uitzichten vast te leggen!