Logo Caribische Vakanties
Lekker eten bij de visserij Curacao
Ontdek de smaken van de zee bij De Visserij op Curaçao

De Visserij Curaçao is een restaurant waar je de rijke geschiedenis van de visvangst kunt proeven. Bij De Visserij hebben de locals hun grote passie voor visvangst kunnen uiten, dit gaat gepaard met de nodige kunsten op culinair vlak. Het restaurant is gelegen aan de Piscadera Bay, vlakbij de hoofdstad Willemstad. Als je op zoek bent naar de smaaksensatie van de lokale keuken, is dit de plek waar je moet zijn!

De rijke geschiedenis van De Visserij

De oorspronkelijke inwoners van Curaçao, de Arowakken Indianen, leefden 6000 jaar geleden vooral van de visserij. Door de geschiedenis heen heeft Curaçao hier een traditie van gemaakt, dit is een groot deel van de lokale economie. Het restaurant is geïnspireerd door de visserscultuur van Curaçao, waarbij de zee centraal staat in de lokale keuken. De eigenaar is Gijs Boer, een Rotterdammer die al jarenlang in Curaçao woont en werkt. Hoewel Boer eigenlijk met pensioen zou kunnen gaan, wilde hij iets terugdoen voor de lokale gemeenschap en de visserij op Curaçao ondersteunen. Het restaurant koopt vis van lokale vissers en betaalt hen meer dan andere restaurants op het eiland. Verser kun je het niet krijgen! De Visserij is geen bedrijf, maar een stichting, waarbij de opbrengsten worden geïnvesteerd in de branche. Gijs Boer heeft een donatie gedaan aan het moderniseren van de apparatuur van een visser door een donatie van 10.000 Antilliaanse gulden te doen.

5 redenen waarom je dit restaurant moet bezoeken!

Heerlijke gerechten

De Visserij biedt heerlijke verse visgerechten. Van tonijn tot aan gamba’s en diverse bijgerechten, een aanrader is de Seared Tuna met sesamzaadjes, hier kun je je vingers bij aflikken. Het wordt allemaal vers voor je bereidt. Bij De Visserij geloven ze in duurzaamheid, daarom gebruiken ze alleen vis die op een verantwoorde manier is gevangen. Het is een hemel voor visliefhebbers!

Wil je meer heerlijke gerechten zien van De Visserij of wil je zien hoe De Visserij eruitziet? Klik hier!

Duurzaamheid

De Visserij zet zich in voor duurzaamheid en werkt alleen met vis die op een verantwoorde manier is gevangen. Door te kiezen voor dit restaurant draag je bij aan het behoud van de visstand en het beschermen van het milieu. Het restaurant is alleen geopend van vrijdag tot en met maandag. Dit om de versheid van de vis te garanderen. Het is aan te raden om voor 19:30 uur te komen, omdat het regelmatig voorkomt dat de tonijn op is na die tijd. Dit zou zonde zijn, omdat de tonijn een van de populairste gerechten is en bekend staat om zijn versheid en smaak. Het restaurant heeft een dagelijkse consumptie van 800 kilo vis en is een voorbeeld van duurzaam ondernemen en het ondersteunen van de lokale economie.

Leuk concept van de visserij

Het restaurant is erg populair bij toeristen en locals, daarom kan het even duren voordat je kunt bestellen, maar in de tussentijd kun je alvast genieten van een drankje en het prachtige uitzicht op zee. Je kunt zelf een vis kiezen vanuit de vitrine en deze wordt voor je gegrild. Zodra je hebt besteld, kun je een tafel kiezen en wordt het eten snel bij je geserveerd.

Vriendelijke mensen

Het personeel bij De Visserij heeft allemaal passie voor vis en koken. Dit proef je terug in de gerechten die ze serveren. Het personeel van De Visserij is vriendelijk en attent, waardoor gasten zich direct thuis voelen. Het team is zeer deskundig en helpt u graag bij het kiezen van de perfecte smaaksensatie voor uw smaakpapillen!

Prachtige locatie

Vlak bij het kleurrijke Willemstad ligt de Piscadera Bay, met de auto is dit maar 15 minuten rijden. Aan deze baai vind je het restaurant De Visserij. Met de witte stranden en felblauwe zee is dit de perfecte locatie om te genieten van de gerechten die De Visserij aanbiedt. Je bevindt je hier in een groene omgeving waar je rustig kunt gaan zitten en uitzicht hebt op de prachtige felblauwe zee. Klinkt als de perfecte plek, toch?

De visserij is de moeite waard!

Al met al is De Visserij Curaçao een fantastische keuze voor wie van visgerechten, een prachtig uitzicht en vriendelijke mensen houdt. Het duurzame beleid van het restaurant zorgt ervoor dat je niet alleen kunt genieten van heerlijke gerechten, maar ook bijdraagt aan het behoud van de visstand en het milieu. Kortom, als je op zoek bent naar een geweldige eetervaring in een prachtige omgeving, dan is De Visserij Curaçao zeker de moeite waard om te bezoeken!