Logo Caribische Vakanties
Sint-Maarten - Eiland in het Caribisch Gebied
Eilanden in het Caribisch gebied - Waar ga jij als eerst heen?

Welkom bij onze reis door de betoverende eilanden van het Caribisch gebied! Met meer dan 7000 eilanden om uit te kiezen, biedt dit paradijselijke gebied een diverse mix van culturen, landschappen en ervaringen. Van de prachtige Franse eilanden tot de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme. Laten we samen deze eilanden ontdekken en ons laten inspireren voor een onvergetelijke reis. Waar gaat jouw avontuur beginnen?

Franse eilanden in het Caribisch gebied – De Franse antillen

Ontdek nu de prachtige Franse eilanden in het Caribisch gebied, ook wel bekend als de Franse Antillen. Deze eilanden zijn doordrenkt van Franse invloeden, van de taal tot de cultuur en culinaire tradities. Laat je betoveren door de charme van Saint Martin, een eiland verdeeld tussen Frankrijk en Nederland. Vervolg je reis naar het glamoureuze Saint Barth en geniet van de weelderige luxe en adembenemende stranden. Duik in de weelderige natuur van Guadeloupe en proef de levendige sfeer van Martinique, waar het Caribische erfgoed tot leven komt. Maak je klaar om de betoverende Franse Antillen te ontdekken!

Saint Martin

Saint Martin is wellicht het meest bekende eiland van de Franse Antillen, en verrassend genoeg deelt het eiland zijn grondgebied met het Nederlandse Sint Maarten. De grens tussen de twee landen werd ooit bepaald door een opmerkelijk verhaal, waarbij een Fransman en Hollander elkaar op het eiland tegemoet liepen. Het Franse deel, Saint Martin, bleek groter te zijn qua oppervlakte dan het Nederlandse Sint Maarten, en tot op de dag van vandaag ademt het eiland nog steeds een sfeer van elegantie en allure uit.

In het noordelijke deel van het eiland vind je Saint Martin, met als hoofdstad Marigot. Hier prijkt het indrukwekkende Fort Saint-Louis, dat een schitterend uitzicht biedt over de lagunes, het nabijgelegen eiland Saba, en het betoverende Anguilla.

Saint Martin wordt ook wel de “Gastronomische hoofdstad van de Caribbean” genoemd, vooral in het pittoreske Grand Case aan de gelijknamige baai. Hier vind je de meeste restaurants per vierkante kilometer in de hele regio, variërend van hoogstaande culinaire hoogstandjes tot eenvoudige en smaakvolle gerechten met Creoolse en Franse invloeden.

Het eiland staat ook bekend om zijn prachtige witte zandstranden, waarvan sommige tot de langste in de Franse Antillen behoren. Baie Longue, Baie Rouge, Orient Bay, Baie de Grand Case en Nettle Bay zijn slechts enkele voorbeelden van de langgerekte parelwitte stranden die je hier kunt vinden. Watersportliefhebbers zullen genieten van Orient Bay, waar de golven iets wilder zijn door de nabijheid van de Atlantische Oceaan.

Saint Martin - Eilanden Caribisch gebied
Saint Barth - Eilanden Caribisch gebied

Saint Barth

Saint Barthélemy, ook wel bekend als St. Barth, is een betoverend eiland dat deel uitmaakt van de Franse Antillen. Het eiland is doordrenkt met de verfijning van het Franse “Art de Vivre”, maar behoudt ook de ontspannen en laid-back Caribische vibes. St. Barth biedt een perfecte mix van luxe en relaxte sfeer, waardoor het ook wel de Côte d’Azur van het Caribisch gebied wordt genoemd.

Gustavia, de charmante hoofdstad van St. Barth, verwelkomt grote jachten in haar pittoreske haven. Hier kun je genieten van een wandeling door de straatjes en een bezoek brengen aan exclusieve boetieks van bekende luxemerken.

St. Jean Beach is een bruisende plek met prachtige resorts en populaire beachclubs zoals Nikki Beach en Gyp Sea Beach Club. Daarnaast zijn er nog vele andere adembenemende stranden zoals Shell Beach, Plage Des Flammands en Plage de Colombier.

Wat St. Barth echt bijzonder maakt, is haar culinaire identiteit. Het eiland staat bekend om haar gastronomie, waar lokale gerechten en Franse specialiteiten elkaar ontmoeten. Topchefs uit Frankrijk tonen hier hun kunsten en elk jaar wordt het eiland in de schijnwerpers gezet tijdens het Gourmet Festival.

De groene en heuvelachtige landschappen van St. Barth zijn een plezier om per auto te verkennen. Terwijl je slingerend door de heuvels rijdt, ontdek je prachtige baaien, adembenemende uitzichten en verborgen juweeltjes. Het eiland biedt de perfecte combinatie van privacy, luxe en het goede leven onder de Caribische zon.

Guadeloupe

Guadeloupe, een Frans overzees departement in de Caribische Zee, bestaat uit verschillende eilanden met elk hun eigen charme en karakter. De officiële taal is Frans en je betaald er met de euro. Het hoofdeiland van Guadeloupe bestaat eigenlijk uit twee delen, Basse-Terre en Grande-Terre, gescheiden door een smalle zeelijn. Naast deze twee eilanden zijn er nog andere eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep van Guadeloupe, namelijk:

Grande-Terre – Zon, Zee en Toeristische Resorts

Grande-Terre, met een oppervlakte van ongeveer 583 km², is het op een na grootste eiland van Guadeloupe en grenst bijna aan Basse-Terre. De smalle zeelijn scheidt de twee eilanden van elkaar. Op Grande-Terre kun je genieten van zon, zee en strand, want hier vind je de meeste toeristische resorts. De zee rondom dit eiland staat bekend om het kleurrijke koraal, wat duikers en snorkelaars trekt. Ook herbergt het eiland diverse musea met interessante verhalen en voorwerpen uit het verleden.

La Désirade – Een Verborgen Juweel

La Désirade ligt ten oosten van de eilanden Basse-Terre en Grande-Terre en heeft een oppervlakte van ongeveer 22 km². Samen met Îles de la Petite Terre, twee onbewoonde kleine eilanden, vormt het een verborgen juweel omgeven door water. De prachtige zee rondom La Désirade biedt uitstekende mogelijkheden om te duiken en te surfen.

Marie-Galante – ‘The Big Cookie’ van Guadeloupe

Marie-Galante, na Basse-Terre en Grande-Terre, is het derde grootste eiland van Guadeloupe met een oppervlakte van ongeveer 158 km². De hoofdstad, Grand-Bourg, is een van de drie gemeenten op het eiland, naast Capesterre-de-Marie-Galante en Saint-Louis. Marie-Galante wordt ook wel ‘La Grande Galette’ genoemd vanwege de ronde vorm die lijkt op een groot koekje. Dit platte eiland heeft een ontspannen sfeer en biedt prachtige landschappen om te verkennen.

Îles des Saintes – Idyllische Eilandjes

Îles des Saintes, ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Basse-Terre, bestaat uit meerdere kleine eilanden. Terre-de-Haut en Terre-de-Bas zijn de enige bewoonde eilanden van de groep, met een totale oppervlakte van ongeveer 13 km². Deze idyllische eilandjes bieden een onvergetelijke ervaring met hun betoverende stranden en prachtige koraalriffen om te ontdekken tijdens het duiken.

Martinique

Martinique is een betoverend eiland en Frans overzees departement in de Caraïbische Zee. Dit Frans Caribische eiland ligt ongeveer 700 km bij de Dominicaanse Republiek vandaan en het behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het eiland Dominica ligt in het noorden en Saint Lucia in het zuiden.

Geografisch gezien beslaat Martinique een totale oppervlakte van 1.101 km², met een bevolkingsdichtheid van 357 inwoners per km². Het eiland strekt zich ongeveer 60 kilometer uit van noordwest naar zuidoost. Het spectaculaire landschap wordt gedomineerd door de indrukwekkende vulkaan Mont Pelée, het hoogste punt van Martinique op 1397 meter.

Martinique herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna. Delen van het eiland zijn bedekt met resten van tropisch regenwoud en nevelwoud, die worden beschermd in het natuurreservaat van Martinique. Hier vind je prachtige plantensoorten zoals Heliconia caribaea en Philodendron giganteum.

Wat betreft de fauna, is Martinique de thuisbasis van een aantal unieke en endemische soorten. Onder hen bevindt zich de martiniquetroepiaal, een kleurrijke vogel die alleen op dit eiland te vinden is. Reptielen zoals de groene leguaan en anolissen, waaronder Anolis roquet, gedijen in de weelderige omgeving van het eiland. Een bedreiging voor wandelaars is de giftige lanspuntslang. Helaas is de Martinique amazone uitgestorven, maar het wordt verwacht dat het dier leek op de keizeramazone van Dominica.

Martinique - Frans eiland caribisch gebied

Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied – De Nederlandse antillen

Maak nu kennis met de prachtige Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied, ook wel bekend als de Nederlandse Antillen. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Curaçao, waar kleurrijke gebouwen en turquoise wateren samenkomen. Ontdek het zonnige en bruisende Aruba, met zijn prachtige stranden en vriendelijke sfeer. Verken het ongerepte Bonaire, een paradijs voor duikers en natuurliefhebbers. Bezoek het charmante Sint-Maarten, een eiland verdeeld tussen Frankrijk en Nederland. En laat je verbazen door het serene en schilderachtige Saba. Kom en ervaar de unieke schoonheid en warme gastvrijheid van de Nederlandse Antillen!

Curaçao

Curaçao, een klein paradijselijk eiland in het zuiden van de Caribische Zee, behoort tot de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden, samen met Nederland, Aruba en Sint Maarten. Met een oppervlakte van ongeveer 444 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 160.000 mensen, biedt Curaçao een unieke mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

De bruisende hoofdstad van Curaçao, Willemstad, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn historische gebouwen en de karakteristieke kleurrijke huizen langs de Handelskade. De stad is een smeltkroes van culturen, waar Nederlands, Papiaments en Engels worden gesproken.

Curaçao heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook adembenemende stranden en kristalhelder water. Op dit eiland kun je genieten van diverse activiteiten, zoals snorkelen en duiken in de prachtige onderwaterwereld, relaxen op de idyllische stranden, en historische bezienswaardigheden ontdekken, zoals het Curaçao Museum en het Kura Hulanda Museum.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, Curaçao biedt voor ieder wat wils. Ervaar de levendige cultuur, verken de prachtige natuur (en dieren) en geniet van de gastvrijheid op dit zonnige eiland.

Typische huizen op Curacao - ABC
Aruba - Nederlands eiland caribisch gebied

Aruba

Aruba, een betoverend eiland in de zuidelijke Caribische Zee, maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Met een oppervlakte van ongeveer 180 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 110.000 mensen, is Aruba een populaire vakantiebestemming voor zon- en zeeliefhebbers.

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad, een bruisende stad vol kleurrijke architectuur, levendige straten en gezellige winkels en restaurants. Het eiland staat bekend om zijn parelwitte stranden met azuurblauw water, zoals Eagle Beach en Palm Beach, die tot de mooiste ter wereld behoren.

Aruba heeft een aangenaam tropisch klimaat met het hele jaar door zonneschijn en verfrissende passaatwinden. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 28°C en 32°C, waardoor het altijd perfect is voor een stranddag of buitenactiviteiten.

Naast de prachtige stranden biedt Aruba ook een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Van duiken en snorkelen in het kristalheldere water tot het verkennen van natuurlijke schatten zoals het Arikok Nationaal Park, waar je inheemse dieren en planten kunt ontdekken.

De Arubaanse cultuur is kleurrijk en gastvrij, met invloeden uit verschillende culturen. De officiële talen zijn Nederlands en Papiaments, maar Engels en Spaans worden ook veel gesproken. Proef lokale lekkernijen zoals keshi yena (gevulde kaas), pastechi (gevulde deeghapjes) en seafood delicatessen.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning op de prachtige stranden, avontuurlijke watersporten wilt proberen, of wilt genieten van de gastvrije cultuur en heerlijk eten, Aruba is een bestemming die iedereen zal bekoren.

Bonaire

Bonaire, een betoverend eiland in de Caribische Zee, is een bijzondere gemeente van Nederland. Met een oppervlakte van ongeveer 294 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 20.000 mensen, is Bonaire een rustig en sereen toevluchtsoord voor natuurliefhebbers.
Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en ongerepte landschappen. Bonaire heeft een schitterende onderwaterwereld, met het Bonaire National Marine Park dat een paradijs is voor duikers en snorkelaars. Het kristalheldere water biedt zichtbaarheid tot wel 30 meter en is de thuisbasis van een overvloed aan kleurrijk zeeleven en koraalriffen.
Bonaire is ook een uitstekende plek voor vogelliefhebbers, met het Washington Slagbaai National Park dat een toevluchtsoord is voor talloze inheemse en migrerende vogelsoorten. Flamingo’s zijn een iconisch symbool van Bonaire en worden vaak waargenomen bij de zoutpannen in het zuiden van het eiland.
De rustige en ontspannen sfeer van Bonaire maakt het een ideale bestemming voor wie wil ontsnappen aan de drukte. Hoewel er genoeg te ontdekken is in de natuur, zijn er ook gezellige restaurants, winkels en kunstgaleries te vinden in de charmante hoofdstad, Kralendijk.
Bonaire heeft een zonnig klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen, variërend tussen 26°C en 32°C. Het eiland is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en duikers die op zoek zijn naar een ongerepte en onvergetelijke ervaring.

kralendijk-bonaire-zon-vakantie
Sint-Maarten - Eiland in het Caribisch Gebied

Sint-Maarten

Sint-Maarten is uniek doordat het verdeeld is tussen twee landen: Frankrijk en het Koninkrijk der Nederlanden. Over het Franse deel hebben we het in het begin van dit artikel al gehad dus zullen we hier vooral het Nederlandse deel van dit eiland belichten. Met een oppervlakte van ongeveer 87 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 40.000 mensen, biedt Sint-Maarten een boeiende mix van culturen en tradities.

Het Franse deel, Saint-Martin, en het Nederlandse deel, Sint Maarten, hebben elk hun eigen charme en karakter. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en bruisende nachtleven. Het is een populaire bestemming voor zowel zonaanbidders als avontuurlijke reizigers.

Op Sint-Maarten kunnen bezoekers genieten van een verscheidenheid aan watersporten, zoals snorkelen, duiken, zeilen en jetskiën. Het eiland biedt ook uitstekende winkelmogelijkheden, vooral in Philipsburg, waar belastingvrij winkelen een voordeel is.

Sint-Maarten is ook een populaire bestemming voor cruiseschepen, met een bruisende haven die jaarlijks duizenden bezoekers verwelkomt. Het eiland biedt een perfecte mix van ontspanning, avontuur en culturele ontdekkingen voor reizigers van alle leeftijden.

Saba

Saba, ook wel bekend als ‘The Unspoiled Queen’, rijst majestueus op uit de azuurblauwe zee en torent bijna 900 meter hoog boven het water uit. Dit kleine eiland, met slechts één weg genaamd “The Road”, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Hier vind je geen stranden, maar een weelderige overvloed aan orchideeën, varens en palmbomen. Wandelen door het betoverende regenwoud of de hoogste berg, Mount Scenery, beklimmen voor een adembenemend panorama zijn enkele van de hoogtepunten die Saba te bieden heeft. Charmante dorpjes zoals Windwardside en The Bottom voegen een pittoreske charme toe aan het eiland. De liefkozende benaming “The Unspoiled Queen” door de Sabanen is volledig terecht, want Saba is een ongerepte parel waar projectontwikkelaars en massa’s toeristen nog geen voet aan wal hebben gezet. De ongerepte natuur, pure schoonheid en vriendelijke sfeer maken het een idyllische bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Voor duikers is Saba eveneens een betoverende bestemming, met een fascinerende onderwaterwereld om te verkennen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel op dit gemoedelijke eiland, waar iedereen elkaar kent en toeristen met warmte worden ontvangen.

Vlag van Saba - Nederlands eiland in het caribisch gebied

Engelse eilanden in het Caribisch gebied

De Engelse eilanden in het Caribisch gebied bieden een ongeëvenaarde diversiteit aan avontuur, geschiedenis en natuurlijke pracht. Laat je betoveren door de majestueuze schoonheid van St. Lucia, waar weelderige regenwouden samenkomen met azuurblauwe baaien. Ontdek het rijke erfgoed van Antigua, omringd door parelwitte stranden en levendig koraalrif. Beleef de charme van Anguilla, met zijn ongerepte stranden en ontspannen eilandsfeer. Verken de mysterieuze en historische ruïnes van Montserrat, een eiland gevormd door vulkanische uitbarstingen. Verlies jezelf in het paradijs van de Britse Maagdeneilanden, een oase van ongerepte schoonheid en rust. Laat je verbluffen door de wonderen van de Kaaimaneilanden, een belastingparadijs met kristalheldere wateren. En geniet van de ongeëvenaarde ontspanning van de Turks- en Caicoseilanden, met hun verlaten stranden en uitgestrekte natuur. Welkom op de betoverende Engelse eilanden, waar avontuur en ontspanning hand in hand gaan!

St. Lucia

Saint Lucia, een eiland in de oostelijke Caribische Zee, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en warme gastvrijheid. Met een oppervlakte van ongeveer 617 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 180.000 mensen, biedt dit eiland een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

De geografie van Saint Lucia is indrukwekkend, met weelderige regenwouden, groene heuvels en prachtige stranden. Het eiland wordt gedomineerd door de beroemde Piton-bergen, die uit de zee oprijzen en een iconisch beeld vormen. Het binnenland biedt avontuurlijke mogelijkheden, zoals wandelen, zip-lining en het verkennen van vulkanische bezienswaardigheden.

Het kristalheldere water rondom Saint Lucia biedt talloze mogelijkheden voor watersport en ontspanning. Duiken en snorkelen zijn populair vanwege het diverse zeeleven en de kleurrijke koraalriffen. Voor degenen die liever op het land blijven, zijn er luxe resorts en afgelegen baaien om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, Saint Lucia heeft voor ieder wat wils. Met zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en vriendelijke bevolking is dit eiland een bestemming die je voor altijd bij zal blijven.

Saint Lucia - Engels Eiland Caribisch Gebied
Antigua - Eilanden Caribisch Gebied

Antigua

Met een oppervlakte van ongeveer 280 vierkante kilometer biedt dit Caribische eiland een schat aan natuurlijke pracht. De kustlijn is bezaaid met schitterende stranden, waarvan sommige worden beschouwd als de mooiste ter wereld. Het kristalheldere water biedt uitstekende mogelijkheden om te zwemmen, duiken en snorkelen.

De Britse erfenis is nog steeds zichtbaar in de architectuur van de hoofdstad, St. John’s, waar kleurrijke koloniale gebouwen een charmant decor vormen. Het historische Nelson’s Dockyard, genoemd naar de Britse admiraal Horatio Nelson, biedt een fascinerende blik in het maritieme verleden van het eiland.

Antigua is ook een paradijs voor zeilliefhebbers, vooral bekend om zijn jaarlijkse zeilevenementen, waaronder Antigua Sailing Week. De kalme winden en beschutte baaien maken het een ideale bestemming voor watersport.

Naast de adembenemende natuur en watersport, heeft Antigua een bruisend cultureel leven. Het eiland viert zijn geschiedenis en identiteit met kleurrijke carnavals, levendige muziek en heerlijke lokale gerechten.

Of je nu komt om te ontspannen op de prachtige stranden of om de rijke geschiedenis en cultuur te ontdekken, Antigua zal je zeker betoveren met zijn Britse flair en Caribische gastvrijheid. Een juweel in de Caraïben, Antigua is een bestemming die je hart zal veroveren.

Anguilla

Anguilla, een klein eiland in de Caribische Zee, staat bekend om zijn serene schoonheid en ontspannen sfeer. Als een overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk, is Anguilla doordrenkt met Britse invloeden en biedt het een unieke mix van Caribische charme en Britse elegantie.

Met slechts ongeveer 102 vierkante kilometer aan oppervlakte, wordt Anguilla omringd door prachtige witte zandstranden en kristalhelder azuurblauw water. Het eiland herbergt enkele van de meest idyllische stranden ter wereld, perfect voor rustige wandelingen en verkwikkende duiken.

Hoewel Anguilla klein is, biedt het een scala aan activiteiten voor bezoekers. Watersportliefhebbers kunnen genieten van zeilen, snorkelen en duiken in de ongerepte wateren. Golfliefhebbers kunnen een rondje golf spelen op een van de prachtige golfbanen.

Anguilla heeft een bloeiende culinaire scene met een overvloed aan restaurants en eetgelegenheden. Bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten en heerlijke lokale gerechten, evenals internationale culinaire hoogstandjes.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Anguilla een warme en gastvrije bevolking. De lokale cultuur wordt gevierd met levendige festivals, muziek en dans.

Of je nu komt om te ontspannen op de afgelegen stranden, te genieten van de lokale keuken of de charmante Britse invloeden te ontdekken, Anguilla belooft een onvergetelijke ervaring in een Caribisch paradijs van rust en schoonheid.

Anguilla - Engels Caribisch Eiland
Britse Maagdeneilanden

Britse Maagdeneilanden

De Britse Maagdeneilanden, gelegen in het noordoosten van het Caribisch gebied, vormen een betoverend tropisch paradijs. Dit overzeese gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk bestaat uit meer dan 60 prachtige eilanden, elk met zijn eigen unieke charme.

De eilanden staan bekend om hun witte zandstranden, turquoise wateren en weelderige groene heuvels. Het is een paradijs voor zeilliefhebbers, met vele beschutte baaien en rustige ankerplaatsen om te verkennen. Snorkelen en duiken zijn ook populaire activiteiten vanwege de kleurrijke koraalriffen en diverse onderwaterleven.

De belangrijkste eilanden van de Britse Maagdeneilanden zijn Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke en Anegada. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en biedt een scala aan avonturen en ontspanning.

Op Tortola, het grootste eiland, vind je de bruisende hoofdstad Road Town met zijn levendige sfeer, kleurrijke markten en historische bezienswaardigheden.

Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden, gelegen in het westelijke deel van het Caribisch gebied, staan bekend om hun weelderige natuur, witte zandstranden en kristalheldere wateren. Maar wat de Kaaimaneilanden echt onderscheidt, is hun status als een belastingparadijs en een belangrijk internationaal financieel centrum.

De eilanden hebben een reputatie opgebouwd als een fiscaal vriendelijke bestemming voor internationale bedrijven en rijke individuen. Ze bieden gunstige belastingtarieven, geen inkomstenbelasting, geen vermogenswinstbelasting en geen erfbelasting. Dit heeft geleid tot een bloeiende financiële sector en een aanzienlijke instroom van buitenlandse investeringen.

Naast hun economische rol hebben de Kaaimaneilanden ook veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid en recreatieve activiteiten. De beroemde Seven Mile Beach is een van de meest adembenemende stranden ter wereld, en de onderwaterwereld rond de eilanden biedt uitstekende mogelijkheden om te duiken en te snorkelen.

De hoofdstad van de Kaaimaneilanden, George Town, is het kloppende hart van het financiële district en biedt ook een scala aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Kaaimaneilanden - Caribische Eilanden
Monserrat - Caribische Vakantie

Montserrat

Montserrat, ook wel bekend als het ‘Smaragdgroene Eiland’ vanwege zijn weelderige groene landschap, is een klein eiland in het oostelijke deel van het Caribisch gebied. Het eiland heeft een unieke mix van Caribische en Ierse invloeden vanwege de vroege kolonisatie door Ierse slavenhouders.

Een van de meest opvallende kenmerken van Montserrat is de actieve vulkaan genaamd de Soufrière Hills. Deze vulkaanuitbarsting in 1995 heeft grote delen van het eiland verwoest en leidde tot de evacuatie van een groot deel van de bevolking. Sindsdien is het zuidelijke deel van Montserrat als verboden gebied aangemerkt, terwijl het noordelijke deel nog steeds bewoond is en wordt heropgebouwd.

Ondanks de uitdagingen van de vulkaanuitbarsting heeft Montserrat nog steeds veel te bieden aan bezoekers. Het eiland heeft prachtige ongerepte stranden, weelderige bossen, en een ontspannen Caribische sfeer. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers.

Little Bay is de belangrijkste haven en toegangspoort tot Montserrat, terwijl Plymouth, de voormalige hoofdstad, nu grotendeels bedekt is met vulkanische as en een spookstad is geworden.

Montserrat biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en vulkanische geschiedenis, waardoor het een fascinerende en onvergetelijke bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking in het Caribisch gebied.

Turks- en Caicoseilanden

De Turks- en Caicoseilanden, gelegen in het zuidoostelijke deel van het Caribisch gebied, vormen samen een betoverende bestemming met helderblauwe wateren, witte zandstranden en een overvloed aan zonneschijn. Deze eilandengroep, die bestaat uit meer dan 40 eilanden, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en is een geliefde bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Het hart van de Turks- en Caicoseilanden is Providenciales, vaak afgekort als Provo, waar de meeste toeristische voorzieningen zich bevinden. Grace Bay Beach, gelegen op Provo, wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld, met zacht zand en turquoise wateren. Hier kunnen bezoekers genieten van een scala aan watersportactiviteiten, zoals snorkelen, duiken en zeilen.

Naast de spectaculaire stranden bieden de Turks- en Caicoseilanden ook uitstekende mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen, met koraalriffen vol kleurrijke vissen en andere zeedieren. Het eiland Grand Turk is bijzonder populair onder duikers vanwege het beroemde duikgebied Gibbs Cay.

De lokale cultuur op de Turks- en Caicoseilanden is warm en gastvrij, met een mix van Caribische en Engelse invloeden. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten, zoals geitenvleesstoofpot en conch-fritters, en kunnen ook kennismaken met de rijke geschiedenis van de eilanden in het Turks and Caicos National Museum.

Of je nu komt om te ontspannen op de prachtige stranden, te genieten van de lokale keuken, of de onderwaterwereld te verkennen, de Turks- en Caicoseilanden bieden een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger die op zoek is naar een tropisch paradijs in het Caribisch gebied.

Turks- en Caicoseilanden - Caribische Eilanden

Overige Caribische eilanden

Niet alle Caribische eilanden die de moeite waard zijn behoren tot Nederland, Engeland of Frankrijk. Daarom belichten we hier de overige eilanden die we absoluut niet over konden slaan in dit artikel. Laat je betoveren door Dominica, het ‘Natuureiland’ van de Cariben, met zijn weelderige regenwouden, watervallen en natuurlijke warmwaterbronnen. Verlies jezelf in de culturele pracht van Barbados, waar de levendige muziek en dans de ziel van het eiland vormen. Bezoek Puerto Rico, een boeiende mix van Caribische en Spaanse invloeden, met zijn kleurrijke architectuur en rijke geschiedenis. Ontdek Cuba, een land doordrenkt van revolutie, muziek en traditie, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Verken St. Kitts, een eiland van historische schatten en ongerepte schoonheid, waar je de tropische flora en fauna kunt bewonderen. Elk van deze overige Caribische eilanden heeft zijn eigen unieke verhaal te vertellen en wacht erop om door jou ontdekt te worden!

Dominica

Dominica, gelegen in het oostelijke deel van het Caribisch gebied, staat bekend om zijn weelderige groene landschappen, vulkanische bergen en overvloed aan natuurlijke schoonheid. Het eiland wordt vaak “het natuurlijke wonder van het Caribisch gebied” genoemd vanwege zijn ongerepte en onbedorven karakter.

Dominica is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het herbergt een verscheidenheid aan wandelpaden die leiden naar adembenemende watervallen, warmwaterbronnen en prachtige uitzichtpunten. Het wereldberoemde Boiling Lake is een must-see, gelegen in het Morne Trois Pitons National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Deze weelderige groene omgeving biedt ook een overvloed aan flora en fauna. Dominica is de thuisbasis van zeldzame vogelsoorten, waaronder de nationale vogel, de Sisserou-papegaai, en een verscheidenheid aan kleurrijke vlinders en bloemen. Onderwater wacht een magische wereld op ontdekkingsreizigers, met koraalriffen, zeegrasbedden en talloze vissoorten die duikers en snorkelaars betoveren.

Dominica - Caribisch Eilanden
Barbados - Caribisch Eiland

Barbados

Barbados, een van de meest ontwikkelde eilanden in het Caribisch gebied, wordt vaak beschouwd als het “juweel van de Caribische Zee”. Het eiland biedt een perfecte mix van prachtige stranden, rijke geschiedenis en levendige cultuur.

De westkust van Barbados staat bekend om zijn adembenemende witte zandstranden en turquoise wateren. Hier kunnen bezoekers genieten van luxe resorts, uitstekende restaurants en een scala aan watersportactiviteiten. Surfliefhebbers zullen vooral dol zijn op de zuidkust, waar de golven ideaal zijn om te surfen.

Naast de stranden biedt Barbados ook een rijke geschiedenis en cultuur. Hoofdstad Bridgetown, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, herbergt historische gebouwen, waaronder het Garrison-gebied, ’s werelds oudste intacte Britse marinebasis. Het eiland heeft ook een bruisend nachtleven en staat bekend om zijn levendige muziekscene, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale muziekstijlen, zoals calypso en reggae.

Puerto Rico

Puerto Rico, gelegen in het oostelijke deel van het Caribisch gebied, biedt een betoverende mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Als een niet-opgenomen grondgebied van de Verenigde Staten, combineert Puerto Rico een Caribische charme met Amerikaanse invloeden.

De hoofdstad San Juan staat bekend om zijn prachtige historische oude stad, El Viejo San Juan, die wordt omringd door dikke vestingwerken en monumenten. Hier kunnen bezoekers genieten van kleurrijke straten, historische gebouwen en bruisende pleinen.

Puerto Rico biedt ook prachtige stranden en natuurlijke attracties. Het El Yunque National Forest is een tropisch regenwoud dat wordt beschouwd als een van de natuurschatten van het eiland. Het is de thuisbasis van watervallen, wandelpaden en een overvloed aan flora en fauna.

Met zijn rijke culturele erfgoed, gastvrije bevolking en adembenemende landschappen biedt Puerto Rico een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger die dit betoverende eiland bezoekt.

Puerto Rico - Caribisch eiland
Cuba - Caribisch eiland

Cuba

Cuba, gelegen in het Caribisch gebied, is een land doordrenkt van ritme, cultuur en geschiedenis. Het staat bekend om zijn levendige muziek, dans en rijke koloniale erfgoed. De hoofdstad Havana, met zijn prachtige oude stad, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een betoverende mix van kleurrijke gebouwen en historische pleinen.

Cubaanse sigaren, rum en vintage auto’s zijn iconische symbolen van het land. Bezoekers kunnen genieten van de relaxte sfeer en het warme welkom van de lokale bevolking. Het land heeft ook prachtige stranden, zoals Varadero en Cayo Coco, waar zonzoekers kunnen ontspannen en genieten van het azuurblauwe water.

Cuba heeft een rijke geschiedenis, met de beroemde revolutie die het land in 1959 transformeerde. Bezoekers kunnen historische locaties verkennen, zoals het Museum van de Revolutie en de Che Guevara Mausoleum, om meer te weten te komen over dit cruciale moment in de geschiedenis van Cuba.

St. Kitts

St. Kitts, gelegen in de oostelijke Cariben, is een charmant eiland dat bekend staat om zijn groene heuvels, prachtige stranden en historische schatten. Het eiland heeft een vredige en relaxte sfeer, perfect voor reizigers die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Hoofdstad Basseterre biedt een mix van koloniale architectuur en kleurrijke lokale markten. St. Kitts heeft ook een aantal goed bewaarde forten, zoals Brimstone Hill Fortress National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanaf de forten hebben bezoekers een spectaculair uitzicht op het eiland en de omliggende wateren.

Naast zijn natuurlijke en historische bezienswaardigheden, biedt St. Kitts ook prachtige stranden waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de Caribische zon. Voor avonturiers zijn er wandelpaden die leiden naar de top van Mount Liamuiga, een slapende vulkaan, voor een panoramisch uitzicht over het eiland.

st. Kitts -Eiland in het Caribisch gebied
jamiaca vlag

Jamaica

Jamaica, het op twee na grootste eiland in het Caribisch gebied, is een bruisende bestemming die bekend staat om zijn levendige cultuur, prachtige natuurlijke schoonheid en reggaemuziek. Dit eiland, gelegen in de westelijke Caribische Zee, heeft veel te bieden aan reizigers van over de hele wereld.

De stranden van Jamaica zijn wereldberoemd, met name Seven Mile Beach in Negril, dat bekend staat om zijn zachte zand en turquoise water. Watersportliefhebbers kunnen genieten van activiteiten zoals snorkelen, duiken en windsurfen in de warme Caribische wateren.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, avontuur in de natuur of een culturele onderdompeling, Jamaica biedt een diverse en boeiende ervaring in het hart van het Caribisch gebied. Dit eiland weet zeker indruk te maken op iedereen die het bezoekt.

Op vakantie naar een eiland in het Caribisch gebied

Een vakantie naar een eiland in het Caribisch gebied biedt een onvergetelijke ervaring vol zon, zee, en een rijke culturele diversiteit. Met een overvloed aan betoverende bestemmingen is het Caribisch gebied een paradijs voor reizigers van over de hele wereld.

Of je nu liever naar één van de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied wilt of naar de Franse eilanden in het Caribisch gebied. Je zult versteld staan van wat dit prachtige stukje aarde te bieden heeft.

Laat je betoveren door de magie van het Caribisch gebied en beleef een vakantie die je voor altijd bij zal blijven.

€840
Acoya&Curacao Resort Villas & Spa
€894
All Seasons Apartments
€1.447
Amsterdam Manor Beach Resort
€894
Aruba Blue Village
€949
Aruba's Life Vacation Residences BW Signature Col
€1.239
Avila Beach Hotel
€368
Arubiana Inn
€837
Bahia Apartments & Diving
€852
Bario Hotel
€1.851
Bayside Boutique Blue Bay Golf
€981
Bayside Boutique Blue Bay
€941
Beleef Curacao
€973
Beach & Dive Resort Grand Windsock Bonaire
€867
Bloozz Resort Bonaire
€1.045
Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort
€1.433
Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort Golf
€801
BnBBonaire
€852
Boho Bohemian Boutique
€1.215
Bon Bini Seaside Resort
€757
Bonaire Fun & Tropicana
€846
Bonaire Oceanfront
€860
Bonaire Village
€744
Boutique Hotel 't Klooster
€2.688
Bucuti & Tara Beach Resort
€1.333
Bungalows & Villas Papagayo Beach Resort
€970
Cadushi
€378
Camacuri
€923
Captain Don's Habitat
€540
Caribbean Palm Village Resort
€1.979
Christelijke reis 9 dg vliegreis Curacao
€794
Casa Amalia
€1.245
Courtyard by Marriott Aruba Resort
€973
Coral Estate Luxury Resort
€869
Del Rey Apartments
€1.105
Curacao Marriott Beach Resort
€967
Delfins Beach Resort Bonaire
€1.957
Divi Flamingo All Inclusive Beach Resort
€1.175
Divi Flamingo Beach Resort
€1.117
Dolphin Suites
€1.475
Dreams Curacao Resort & Spa
€912
Elements Hotel & Shops
€776
Flamingo Park
€695
Hamlet Oasis
€915
Hacienda Wayaca
€1.596
Harbour Village Beach Club
€1.368
Kontiki Beach Resort Curacao
€803
Mammaloe's Bed & Breakfast
€1.030
Morena Resort Appartementen & Villa's
€1.477
LionsDive Beach Resort
€712
MVC Eagle Beach
€752
Ocean Breeze Bonaire
€1.260
Papagayo Beach Hotel
€1.467
Renaissance Wind Creek Curacao Resort Golf
€968
Renaissance Wind Creek Curacao Resort
€1.688
Renaissance Wind Creek Aruba Resort
€774
Red Palm Village
€862
Pietermaai Boutique Hotel
€1.149
Paradera Park
€1.729
Papagayo Beach Hotel Golf
€1.410
Riu Palace Antillas
€820
Resort Bonaire
€1.274
Riu Palace Aruba
€1.259
Sorobon Beach Resort Wellness & Windsurf Resort
€844
Scuba Lodge & Ocean Suites
€3.443
Sandals Royal Curacao
€530
Talk of the Town
€1.331
Sunscape Curacao Resort & Spa
€906
TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire
€805
The Ritz Village
€949
The Ritz Residence
€1.141
The Reef Blue Bay
€644
The Pearl of the Caribbean
€1.541
TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Golf
€1.106
TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Curacao
€744
Wynwood Boutique
€1.149
Vistalmar Ocean Suites
€1.401
Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort
€951
Trupial Inn Hotel
€1.741
Zoetry Curacao Resort & Spa