Logo Caribische Vakanties
De 7 vetste excursies van Bonaire
De 7 vetste excursies van Bonaire

De 7 vetste excursies van Bonaire

We weten allemaal dat Bonaire mooie stranden heeft met uitzicht over de prachtige blauwe zee. Dit is nog lang niet alles, Bonaire heeft namelijk nog zoveel meer te bieden. Een goede manier om alles uit je vakantiebestemming te halen is om excursies te boeken. Handig, omdat je dan op pad gaat met een ervaren gids die je alles over de omgeving kan vertellen. Zo zie je geen enkel detail over het hoofd! Wij delen de leukste excursies van Bonaire met je.

1. Dagtrip naar Washington Slagbaai National Park

Washington Slagbaai National Park is een prachtig nationaal park gelegen op het eiland Bonaire in het Caribisch gebied. Het park beslaat een groot deel van het noordwestelijke deel van het eiland en biedt bezoekers een unieke natuurlijke omgeving om te verkennen.

Ontdek de verborgen schatten van Bonaire Washington Park tijdens een speciale rondleiding met een deskundige lokale gids. Deze excursie begint op verschillende tijdstippen en heeft een duur van ongeveer 5 uur. Hierin zit drinken en een salade inbegrepen en je wordt bij je hotel of appartement opgepikt.

Het Washington Slagbaai National Park is een paradijs van ongerepte schoonheid dat moeilijk in woorden te vatten is. Tijdens deze unieke excursie word je meegenomen naar afgelegen stranden, verborgen baaien en zoutmeren. Het Washington Park op Bonaire is het oudste natuurreservaat van de voormalige Nederlandse Antillen, oorspronkelijk bewoond door de Caiquetio-indianen. Het nationaal park is in 1969 opgericht en beslaat ongeveer een vijfde van het eiland. Het was ooit de locatie van de grootste en meest productieve plantages tijdens de koloniale periode. De plantage had de naam Slagbaai, waaraan het nationaal park haar naam dankt.

Vandaag de dag herbergt het park twee internationaal erkende Ramsar-sites. Dit zijn beschermde wetlands die een veilige habitat vormen voor inheemse vogels en reptielen. De stranden rondom het Washington Slagbaai National Park zijn een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden en vogels. In het nationaal park vind je volop kleurrijke flora en fauna die je kunt bewonderen en vastleggen op foto’s. Houd er rekening mee dat Washington Park een nationaal natuurpark is met onverharde paden en wegen. Maak je klaar voor een spannend avontuur dat je niet snel zal vergeten!

Boek hier je dagtrip naar Washington Slagbaai National Park!

Washington Slagbaai National Park
Washington Slagbaai National Park cactussen

2. Breng een bezoek aan de ezelopvang

Bezoek de Ezelopvang van Bonaire voor een onvergetelijk dagje uit vol interactie met ezels die gered zijn uit slechte leefomstandigheden. Sluit je aan bij een kleine groep en ontdek hoe ezels liefdevol worden gerehabiliteerd, verzorgd en behoed.

Ontdek de nieuwsgierige aard van de ezels terwijl ze vriendelijk naar je auto komen om je te begroeten. Vervolgens breng je een bezoek aan de prachtige tuin, waar je tussen de lokale planten schildpadden en leguanen kunt bewonderen.

Bij aanvang van de excursie wordt boeiende informatie over de binnenstad van Kralendijk gedeeld. Het centrum bestaat uit charmante straatjes en is gemakkelijk te voet te verkennen. De levendige Kaya Grandi is de hoofdstraat, waar je een overvloed aan winkels, restaurants en cafés zult vinden. Maar je bent natuurlijk ook de ezelopvang aan het bezoeken voor de ezels. Het belangrijkste doel van de Donkey Sanctuary Bonaire is het bieden van een veilig en beschut leven voor alle ezels op Bonaire. Je ziet dat de ezels hier goed worden verzorgd en een kans krijgen om een goed leven te hebben. Een indrukwekkend excursie!

Na de rondleiding kun je naar het centrum worden gebracht, zodat je je dag voort kunt zetten met een wandeling en eventueel wat winkels en/of restaurants bezoeken. Voor cruisepassagiers bevindt de scheepshaven zich op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum, waardoor je gemakkelijk je schip kunt zien en op tijd kunt terugkeren voor vertrek.

Boek hier je bezoek aan de ezelopvang van Bonaire!

Ezelopvang op Bonaire
Ezelopvang op Bonaire

3. Bezoek de mooiste stranden en duik in het diepe

Ontdek de onderwaterwereld van Bonaire met deze halve dagexcursie! Je wordt naar de beste duikplekken van Bonaire gebracht met een stoer 4×4-voertuig. In een zeer kleine groep ga je op pad, wat deze excursie juist intiem en persoonlijk maakt. Hierdoor kun je ervoor kiezen alleen met je vrienden of familie dit avontuur aan te gaan. Onder begeleiding van een ervaren duikgids leer je handige duik trucs en verken je de wereld onder het wateroppervlak. Het duiken gaat geheel op jouw eigen tempo, zolang er nog genoeg reservegas in de tank zit. Tussen het duiken door neem je plaats op de boot waar je heerlijk even tot rust kunt komen. Omdat duiken een intensieve sport is kun je tussendoor genieten van wat te drinken en kleine hapjes uit de keuken van Bonaire!

Deze duiktour duurt in totaal 5 uur. Je wordt opgehaald bij je eigen accommodatie en lunch is inbegrepen. Let wel op: om te kunnen duiken heb je wel een duikbrevet nodig. Beschik je over een duikbrevet? Dan raden wij je zeker aan om deze excursie te boeken!

Boek hier je duiktour om Bonaire onder water te ontdekken!

Duikexcursie Bonaire
Duikexcursie Bonaire

4. Verken Bonaire met een begeleide groepsreis

Trek het binnenland in en ontdek alle schoonheden die Bonaire te bieden heeft. Tijdens deze excursie bezoek je de hoogtepunten van Noord- en Zuid-Bonaire terwijl de gids je vertelt over de gebruiken en levensstijl van de lokale bevolking.

Deze groepsreis is echt wat voor vakantiegangers die van persoonlijk contact houden tijdens een excursie. Soms zijn de groepen tijdens een excursie enorm groot en verlaat je nauwelijks de grote tourbus. Bij deze excursie hoef je daar niet bang voor te zijn! Doordat de excursie in een kleine groep wordt uitgevoerd, heb je volledig de ruimte om al je vragen te stellen aan de gids. De gids laat je alle hoogtepunten in de gebieden zien en laat je kennismaken met lokale hapjes en drankjes in dat gebied.

Is er nog iets dat je heel graag wil zien, maar wat niet in deze groepsreis is opgenomen? Dat is geen probleem, omdat de tour in een kleine groep wordt uitgevoerd is er ruimte voor aanpassingen aan het programma. Bespreek je wensen vooraf met je gids!

Boek hier je excursie over Bonaire in een kleine groep!

Excursie in een kleine groep over Bonaire
Excursie in een kleine groep over Bonaire

5. Ontdek de grotten van Bonaire tijdens een snorkeltour

Ontdek de verborgen schatten van Bonaire tijdens een interessante ontdekkingstocht! Het eiland herbergt naar schatting meer dan 400 verborgen grotten, waarvan velen onbekend zijn bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Met een ervaren lokale gids met verstand van grotten verken je het verbluffende ondergrondse ecosysteem van stalactieten en stalagmieten, gevormd over duizenden jaren. Als je ons vraagt een van de gaafste excursies van Bonaire!

In een kleine groep verken je drie verschillende grotten, waaronder twee droge grotten en een grot met een mix van water en droge delen. Op de plekken waar water is gelegen krijg je de kans om met een snorkel op ontdekkingstour te gaan. Onder begeleiding van je gids word je langs de prachtige formaties, gefossiliseerde koralen, afdrukken en kalksteen gestuurd. Het is een van de best bewaarde geheimen van het eiland en een unieke ervaring die je niet wilt missen, of je nu al lange tijd op het eiland woont of hier slechts een paar uur bent!

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en wordt gebracht naar Hill Top, aan de noordkant van het eiland. Onderweg deelt de gids lokale informatie over het gebied en het eiland, zodat je kunt genieten van een informatieve en boeiende ervaring terwijl je van en naar de grotten reist.

Boek hier je excursie om de verborgen grotten van Bonaire te ontdekken met snorkel!

Snorkelen bij de grotten van Bonaire
Verborgen grotten bij Bonaire

6. Zonsondergangtour met prosecco picknick

Toe aan een iets rustigere tour? Dan is de zonsondergangtour die eindigt met een picknick echt wat voor jou. Verken de veelzijdige landschappen van Bonaire tijdens een privétour die je meeneemt naar zowel het kleurrijke zuiden als het indrukwekkende noorden van het eiland. Onderweg deelt je lokale gids interessante informatie over de natuur, economie en geschiedenis van de regio. Aan het einde van de tour neem je plaats op een picknickkleed op het strand. Hier zul je de zon zien ondergaan terwijl je toost met een heerlijk glas prosecco in de hand. Echt een aanrader wanneer je met je partner op vakantie bent.

Deze tour duurt 3,5 uur en omvat 29 bezienswaardigheden en 7 stops. Elke stop duurt ongeveer 5-10 minuten, met een strandpicknick van 30 minuten bij zonsondergang. Tijdens deze stops kun je genieten van adembenemende uitzichten en meer te weten komen over Bonaire en alles wat het eiland te bieden heeft.

Boek hier je romantische excursie en proost op de zonsondergang!

Proosten met prosecco bij de zonsondergang van Bonaire
Zonsondergang van Bonaire

7. Ontdek de cultuur van Bonaire met een eilandtour

Deze tour is vooral perfect voor vakantiegangers die op een cruiseschip verblijven. De tour begint bij de cruisehaven van Kralendijk en brengt je langs de highlights van Bonaire! In een ochtend of middag word je helemaal ondergedompeld in de cultuur en gebruiken op Bonaire.

Je gaat op pad met een lokale gids die alles weet over het prachtige Bonaire. Je leert over de geschiedenis, ziet de prachtige roze zoutvlaktes en maakt kennis met het wilde leven op het noordelijke platteland. De tour brengt je langs de Karpata-plantage om vervolgens het centrum van Kralendijk te ontdekken. Je komt langs verschillende fotostops en wordt rondgeleid door het Cultureel Museum. Daarna breng je twee uur door in Spice Beach Club in het Eden Beach Resort, inclusief vervoer heen en terug en toegang tot strandfaciliteiten zoals een strandbar, strandlounges, snorkeluitrustingverhuur en toiletten. Dat maakte deze excursie ideaal voor liefhebbers van cultuur en strand.

Terwijl je verder het eiland rondrijdt, volg je de schilderachtige noordelijke route en bewonder je historische bezienswaardigheden op het platteland, zoals het beroemde herkenningspunt 1000 Steps. Je leert ook over het prachtige zoutwater Goto-meer, en bezoekt Rincon, de oudste stad van Bonaire, opgericht in het midden van de 16e eeuw.

Natuurlijk kan de gids je alles vertellen over wat er voorbij komt, zoals de lokale flora en wilde dieren.
Vervolgens keer je terug naar de haven, waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de oude Arawak-indianennederzetting Antriol voordat je terugkeert naar je schip.

Boek hier je excursie en ontdek de cultuur van Bonaire

Eilandtour met Cultuur Museum op Bonaire
Eilandtour met Monumentale Slavenhutten op Bonaire

Andere leuke activiteiten op Bonaire

Natuurlijk zijn er veel meer leuke activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie op Bonaire. Wij vonden bijvoorbeeld het beklimmen van de Brandaris ook erg leuk! En zo zijn er nog een heleboel ander activiteiten te bedenken. Wees creatief en dan vind je ongetwijfeld leuks wat bij jou past!