Logo Caribische Vakanties
excursie duiken op Aruba
De leukste excursies op Aruba (x10)

Op vakantie naar Aruba? Dan wil je natuurlijk het maximale uit je verblijf halen en de beste avonturen beleven. Gelukkig heeft dit prachtige eiland een schat aan spannende excursies te bieden! Van het verkennen van betoverende onderwaterwerelden tijdens het snorkelen op Aruba tot het ontdekken van adembenemende landschappen tijdens het quad rijden. Er is voor elk wat wils. Hier presenteren we de top 10 excursies die je reis naar Aruba onvergetelijk zullen maken!

De top 10 excursies op Aruba

Van snorkelen tot quad rijden en van varen op een catamaran tot barhopping tijdens de nachtelijke uurtjes. Dit ABC-eiland heeft voor ieder wat wils. Wacht niet langer en kies de leukste excursie op Aruba voor jou uit onderstaande lijst!

1. Snorkelen op Aruba

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke excursie vol avontuur en natuurlijke pracht, dan is snorkelen op Aruba absoluut een must!
Bereid je voor om versteld te staan wanneer je meer dan 10 verschillende vissoorten tegenkomt. Van kleurrijke angelfish en papegaaivissen tot sergeant-majoors en doktersvissen, je zult versteld staan van de verscheidenheid aan zeeleven dat je zult ontdekken tijdens deze excursie op Aruba.

Naast het betoverende zeeleven kun je ook een klein scheepswrak verkennen, wat een extra spannend element toevoegt aan je snorkelervaring. Onder begeleiding van je PADI Professional Snorkeling Instructor kun je de mysteries van het scheepswrak ontdekken terwijl je door het heldere water glijdt.

Wat deze excursie extra fijn maakt is dat je nooit rekening hoeft te houden met vervoer. Je wordt namelijk GRATIS bij je verblijf opgepikt en weer afgezet! Je instructeur is altijd een professional en zal je voorzien van de nodige uitleg over de activiteit en zorgen voor de snorkeluitrusting. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken. Je hoeft alleen maar te genieten van de prachtige onderwaterwereld die voor je opent.

Aan het einde van je snorkelavontuur kun je ontspannen en genieten van heerlijke koekjes, vers fruit en verfrissend water. En natuurlijk word je ook weer teruggebracht naar je accommodatie, zodat je in alle comfort kunt napraten over je onvergetelijke dagje snorkelen.

Dus waar wacht je nog op? Trek je snorkeluitrusting aan, duik in het azuurblauwe water van Mangel Halto en laat je betoveren door de adembenemende onderwaterwereld van Aruba. Snorkelen op Aruba is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven!

Boek hier je excursie snorkelen op Aruba!

Snorkelen bij Aruba
snorkelen op Aruba

2. Quad rijden op Aruba – ATV avontuur van 4 uur

Bereid je voor op een adrenalinepompend avontuur terwijl je de ruige noordkant van Aruba verkent tijdens een opwindende quad-rit. Stap aan boord van een enkele of dubbele ATV en brul langs de kustlijn, door ruige binnenweggetjes en over prachtige stranden tijdens deze spannende tour van een halve dag.

Voel de sensatie van de wind in je gezicht terwijl je quad je door de ruige binnenwegen leidt, door uitdagend terrein en langs kliffen die uitkijken over de azuurblauwe zee. Dit avontuurlijke ritje is de perfecte manier om de wilde kant van Aruba te ontdekken en de verborgen schatten te verkennen die verder liggen dan de verharde wegen van Noord.

Terwijl je over de glooiende woestijnen en ruige kustlijnen rijdt, zul je versteld staan van de adembenemende landschappen die aan je voorbijtrekken. Leg je avontuur vast met geweldige foto’s tijdens je bezoek aan iconische locaties zoals de Alto Vista-kapel, de Baby Natural Bridge en de Bushiribana Gold Mill-ruïnes. Deze plekken ademen geschiedenis en cultuur, en bieden een uniek inzicht in het verleden van Aruba.

En alsof dat nog niet genoeg is, eindigt je quad-rit bij The Cave Natural Pool. Na urenlang avontuur is het tijd om even af te koelen en te ontspannen in deze natuurlijke grotachtige zwemvijver. Neem een verfrissende duik en bewonder de schoonheid van deze natuurlijke oase, omringd door weelderige vegetatie.

Of je nu een ervaren quad-rijder bent of het avontuur voor het eerst aangaat, dit ATV-avontuur van 4 uur op Aruba zal je zeker betoveren. Het biedt de perfecte combinatie van opwinding, natuurlijke pracht en culturele ontdekkingen. Dus trek je helm aan, start je quad en maak je klaar om de adrenaline door je aderen te voelen stromen terwijl je de ruige schoonheid van Aruba verkent tijdens deze onvergetelijke excursie!

Boek hier je ATV-avontuur op Aruba!

ATV-avontuur Aruba
Excursie Quad rijden Aruba

3. Barhopping in een partybus met DJ

Stap aan boord van deze bruisende feestbus en maak je klaar voor een onvergetelijke avond vol entertainment en plezier terwijl je het bruisende nachtleven van Aruba ontdekt. Deze nachttour van 4 uur neemt je mee naar de populairste uitgaansgebieden van het eiland, met stops bij lokale bars en clubs die je niet mag missen.

Zodra je aan boord stapt, word je verwelkomd door een energieke DJ, een enthousiaste gastheer en een vakkundige barman die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de tijd van je leven hebt. De feestbus is uitgerust met een ruime dansvloer, danspalen, kleurrijke discolichten en stevige touwen om je aan vast te houden terwijl je je beste dansmoves laat zien.

Terwijl de feestbus van de ene bestemming naar de andere rolt, zorgt de live-dj voor een geweldige sfeer met de nieuwste hits en de beste dansmuziek. De gastheer houdt de energie hoog en zorgt ervoor dat iedereen betrokken is bij het feest. De barman staat paraat om je glas te vullen met de favoriete lokale cocktail van Aruba, de “Aruba Riba”. Deze verfrissende mix van rum, wodka, bananenlikeur en Coecoei, een heerlijke lokale zoete likeur, gemengd met onze speciale punch, zorgt ervoor dat je de hele nacht in de feeststemming blijft.

Boek nu je plek op deze onvergetelijke feestbus en bereid je voor op een avond vol plezier, dansen en nieuwe herinneringen. Het nachtleven van Aruba wacht op je, dus mis deze unieke ervaring niet!

Boek nu je excursie barhopping met een partybus!

Barhopping excursie Aruba
Bar club muziek Aruba Excursie

4. Excursie op Aruba: paardrijden op het strand in Arikok

Ervaar de schoonheid van Aruba tijdens een schilderachtige paardrijtocht van Rancho Amistad naar het betoverende Wariruri Beach. Neem plaats op je paard en galoppeer langs zandstranden, voel de verfrissende zeewind door je haren en bewonder de schitterende turquoise wateren.

De avontuurlijke tocht omvat een bezoek aan de beroemde Kleine Natuurlijke Brug, een adembenemende formatie van natuurlijke rotsen. Hier krijg je de kans om een foto te maken te midden van dit prachtige landschap, waar de zeebries je zintuigen prikkelt. Verken vervolgens de schilderachtige Wariruri Baai, een serene zandbaai omringd door een rotsachtige kustlijn. Terwijl je op je paard zit, geniet je van het spectaculaire uitzicht dat zich vanaf de top ontvouwt.

Tijdens de rit zul je getuige zijn van de diverse flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Van de kenmerkende cactussen tot de iconische Dividivi- en Watapana-bomen, Aruba verwelkomt je met een prachtig natuurlijk landschap. Met een beetje geluk kun je ook enkele van de inheemse dieren van Aruba spotten, zoals de kleurrijke Kinikini-vogels, de melodieus zingende Trupial-vogels, levendige hagedissen en majestueuze leguanen.

Bij Rancho Amistad begint dit avontuur vol ontdekking en verbinding met de natuur. We koesteren de natuurlijke schoonheid van Aruba en streven ernaar bezoekers te laten genieten van deze ervaring, terwijl we tegelijkertijd zorg dragen voor het behoud van het delicate ecosysteem.

Stap op je paard en ontdek de wonderen van Aruba op deze onvergetelijke paardrijtocht. Laat je betoveren door de prachtige landschappen, voel de kracht van de natuur en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Boek hier je excursie paardrijden op Aruba!

paardrijden op het strand
paardrijden op het strand van Aruba

5. Kajaktocht door mangrovebossen

Ontdek het betoverende mangrovebos van Aruba tijdens een unieke boottocht met glazen bodem en kajakexcursie. Deze avontuurlijke ervaring neemt je mee naar de serene wateren van Mangel Halto en het idyllische Santo Largo-strand, waar je de mogelijkheid hebt om opnieuw verbinding te maken met de natuur en de prachtige onderwaterwereld te verkennen.

Stap aan boord van de boot met glazen bodem en bewonder het kleurrijke koraal, de levendige vissen en het fascinerende zeeleven dat onder je door zwemt. Het transparante zicht biedt je de kans om de oceaanbodem te bewonderen terwijl je comfortabel boven water blijft. Laat je betoveren door de kleuren en diversiteit van de onderwaterwereld.

Daarna is het tijd om in een tweepersoonskajak te stappen en het avontuur voort te zetten naar het betoverende Isla di Oro, omringd door serene mangrovebossen. Peddel door de kronkelende waterwegen terwijl je wordt omringd door de rust en schoonheid van de natuur. Luister naar interessante verhalen en leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur van Aruba van je deskundige gids.

Deze excursie biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring in de natuurlijke omgeving van Aruba, maar ook de mogelijkheid om meer te leren over de lokale tradities en gewoonten. Bezoek het prachtige Santo Largo-strand en Mangel Halto, waar je kunt ontspannen op de witte zandstranden en genieten van de rustige omgeving.

Stap aan boord en laat je verrassen door de schoonheid van het mangrovebos, de sprankelende wateren en de fascinerende verhalen van Aruba. Deze boottocht met glazen bodem en kajakexcursie biedt een unieke combinatie van avontuur, natuur en culturele ontdekkingen.

Boek hier je kajakexcursie op Aruba!

kajakexcursie mangrovebossen Arruba
Kajakken Aruba Excursie

6. Jeepsafari op Aruba met zwemstop

Duik diep in de prachtige natuurlijke landschappen van Aruba met een opwindende begeleide jeeptour van Noord naar het adembenemende Arikok National Park. Stap aan boord van onze 4×4 Jeep en laat je leiden door ruige paden, ontdek mysterieuze grotten en ervaar de betoverende schoonheid van de natuurlijke zwembaden. Deze avontuurlijke tour neemt je ook mee naar de geliefde Natural Pool en biedt de mogelijkheid om te ontspannen en te zwemmen bij het idyllische Baby Beach.

Tijdens deze onvergetelijke ervaring in het Arikok National Park, zul je versteld staan van de prachtige natuurlijke formaties en de rijke geschiedenis van Aruba ontdekken. Onze ervaren gidsen zijn gepassioneerd en deskundig, en zorgen ervoor dat je een opwindende en leuke ervaring hebt terwijl ze je begeleiden door de adembenemende omgeving.

Ontdek de betoverende Natural Pool, een unieke rotsformatie die een natuurlijk zwembad creëert te midden van het ruige landschap. Neem een verfrissende duik in het kristalheldere water en laat je omringen door de serene schoonheid van de natuur.

Tijdens de tour zul je ook de kans krijgen om de geheimen van de grotten te verkennen en meer te leren over de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Aruba. Laat je fascineren door de verhalen en legendes die verborgen zijn in deze ondergrondse wereld.
Als kers op de taart brengt de jeeptour je naar de levendige Sunrise City, waar je kunt ontspannen en zwemmen op het prachtige Baby Beach. Geniet van het zachte zand, het heldere water en de ontspannen sfeer van deze idyllische plek.

Bij deze avontuurlijke jeeptour staat veiligheid voorop en wordt er voor gezorgd dat je alle nodige aandacht en begeleiding krijgt van onze ervaren reisbegeleiders. Daarnaast is er een lichte lunch in picknickstijl inbegrepen voor de ochtendtours, zodat je energiek blijft tijdens je ontdekkingsreis.

Stap aan boord van onze jeeptour en laat je betoveren door de adembenemende landschappen, de opwindende avonturen en de rijke cultuur van Aruba. Deze tour belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij je de prachtige natuur van het eiland ten volle kunt ervaren.

Boek nu je jeepsafari met zwemstop!

jeepsafri op aruba
jeepsafari excursie aruba

7. Excursie: ontmoet de dieren van Aruba

Duik in een onvergetelijk avontuur en ontmoet enkele van de meest fascinerende dieren die op Aruba te vinden zijn tijdens deze bijzondere ervaring. Deze excursie neemt je mee naar de struisvogelboerderij, het ezelreservaat en Philip’s Animal Garden, waar je niet alleen de kans krijgt om dieren van dichtbij te ontmoeten, maar ook bijdraagt aan het welzijn van deze prachtige wezens.

Je eerste stop is de struisvogelboerderij van Aruba, waar je kennismaakt met een imposante zwerm van ’s werelds grootste vogels. Bewonder deze majestueuze dieren en leer alles over hun natuurlijke gedrag en overlevingsinstinct tijdens een boeiende rondleiding door de boerderij. Naast de struisvogels zul je ook de kans krijgen om emoes te ontmoeten, hun niet-vliegende Australische familieleden, en meer te weten te komen over hun unieke kenmerken.

Vervolgens breng je een bezoek aan het Donkey Sanctuary, een toevluchtsoord voor de Arubaanse ezel. Deze organisatie, opgericht in 1997 en volledig gerund door vrijwilligers, zet zich in om deze iconische dieren te redden. Ontdek de geschiedenis van de Arubaanse ezel, die al eeuwenlang op het eiland leeft en vroeger een belangrijke rol speelde in het transport. Leer hoe het eiland in de loop der tijd veranderde en hoe het voortbestaan van deze geliefde dieren in gevaar kwam. Door een bezoek te brengen aan het ezelreservaat draag je bij aan hun bescherming en behoud.

Als laatste stop maak je kennis met de unieke wereld van Philip’s Animal Garden. Dit wereldklasse opvang- en revalidatiecentrum is het thuis van meer dan 50 verschillende soorten exotische dieren van over de hele wereld. Onder begeleiding van ervaren gidsen maak je een interactieve en educatieve tour door de tuin, waarbij je de kans krijgt om de dieren van dichtbij te zien, aan te raken en zelfs te voeden. Laat je betoveren door de kleurrijke vogels, speelse primaten en andere fascinerende wezens die hier verblijven, en leer meer over de inspanningen die worden geleverd om deze dieren te redden en te beschermen.

Met deze dierenervaring op Aruba draag je niet alleen bij aan het behoud van de dieren, maar maak je ook kennis met de unieke natuur en het culturele erfgoed van het eiland. Laat je verwonderen door de prachtige wezens die hier thuis zijn en creëer onvergetelijke herinneringen aan je reis naar Aruba.

Boek hier de excursie: ontmoet de dieren van Aruba!

struisvogel boerderij Aruba Excursie
ezel boerderij Aruba

8. Excursie: Discover Diving op Aruba

Duik in een wereld vol avontuur en ontdek het plezier van duiken met het PADI Discover Scuba Diving-programma in Oranjestad, speciaal ontworpen voor niet-gecertificeerde duikers. Laat je begeleiden door een ervaren PADI-instructeur en ervaar de magie van het duiken bij het prachtige Mangel Halto-rif.

Deze introductie tot duikcursus opent de deur naar een nieuwe interesse en biedt beginners de mogelijkheid om de basisvaardigheden van het duiken onder de knie te krijgen. Met duidelijke en gemakkelijk te volgen training van onze getrainde professionals, word je stap voor stap vertrouwd gemaakt met de duikuitrusting en de technieken die nodig zijn voor een veilige en plezierige duikervaring.

Na een comfortabele ophaalservice bij je accommodatie in Oranjestad, word je meegenomen naar het duikcentrum waar je een boeiende introductievideo bekijkt en belangrijke informatie uit het PADI-programmaboek krijgt. Test je kennis met een korte quiz en ontvang een certificaat van voltooiing voor het Discover Dive-programma.

Vervolgens ga je het water in en oefen je enkele van je nieuwe vaardigheden onder begeleiding van een ervaren duikprofessional in ondiep water. Je zult je zelfverzekerd voelen en vertrouwd raken met de duikapparatuur voordat je naar het adembenemende Mangel Halto-rif gaat voor je eerste duikervaring. Onder begeleiding van je instructeur zul je versteld staan van de prachtige onderwaterwereld, met kleurrijke vissen en fascinerende zeedieren zoals octopussen en inktvissen.

Na afloop van je duikavontuur word je teruggebracht naar je accommodatie in Oranjestad, waar je kunt nagenieten van deze onvergetelijke ervaring. Met hoogwaardige en goed onderhouden duikuitrusting, professionele begeleiding en de mogelijkheid om meer dan 20 verschillende vissoorten te identificeren, zul je de magie van het duiken in Aruba volledig ervaren.

Laat je meeslepen door de onderwaterwereld en maak kennis met een nieuwe dimensie van avontuur. Met het PADI Discover Scuba Diving-programma in Oranjestad ben je klaar voor een duikervaring die je nooit zult vergeten.

Boek nu de Discover Diving Excursie op Aruba!

excursie duiken op Aruba
duiken op Aruba Excursie

9. Excursie op Aruba: All inclusive ochtendzeil met piratenschip

Beleef een onvergetelijk avontuur aan boord van een authentiek piratenschip en ontdek de betoverende kust van Palm Beach op Aruba. Tijdens deze opwindende ochtendzeiltocht maak je kennis met enkele van de meest exquise witte zandstranden van het eiland terwijl je ontspannen langs de kust glijdt. Neem plaats aan de boeg van het schip, geniet van een verfrissend tropisch drankje en speur naar het kleurrijke zeeleven dat onder je door zwemt.

Op weg naar je eerste avontuurlijke stop, duik je in de kristalheldere wateren bij een beroemd scheepswrak dat rust op de bodem van de Caribische Zee. Ontdek de fascinerende onderwaterwereld terwijl je snorkelt tussen de overblijfselen van het gezonken schip en ontmoet de prachtige zeedieren die hier hun thuis hebben gevonden.

Vervolgens vaart het piratenschip naar de serene baai van Boca Catalina, waar je kunt genieten van nog meer snorkelplezier. Neem een duik in het heldere water en bewonder de kleurrijke koraalriffen en levendige vissen die deze adembenemende baai bewonen. Als je avontuurlijke geest nog niet bevredigd is, kun je jezelf vermaken door touwtje te springen terwijl je rondspettert in de verfrissende zee.

Terwijl je je vermaakt, zorgt de altijd behulpzame bemanning voor een heerlijke lunch of snacks aan boord van het schip. Proef de smaken van de lokale keuken en geniet van vers fruit terwijl je ontspant op het dek van het piratenschip.

Na een ochtend vol plezier en avontuur keert het piratenschip terug naar het ontmoetingspunt op Hadicurari Beach. Terwijl je aan wal stapt, koester je de herinneringen aan deze geweldige zeiltocht langs de kust van Palm Beach, een ervaring die je nog lang bij zal blijven.

Geniet tijdens de hele tocht van een open bar, waar je kunt genieten van verfrissende drankjes en cocktails terwijl je je laat verwennen door de gastvrije bemanning. Deze avontuurlijke excursie omvat in totaal 3 haltes, zodat je optimaal kunt genieten van het snorkelen, touwtjespringen en het ontdekken van de prachtige wateren rondom Aruba.

Boek hier je all-inclusive ochtendzijl met een piratenschip!

Piratenschip excursie ochtendzijl aruba
Piratenschip excursie Aruba

10. Catamarancruise bij zonsondergang

Ervaar het hoogtepunt van je vakantie op Aruba met een spannende cruise bij zonsondergang. Stap aan boord van onze prachtige catamaran en laat je betoveren door de schoonheid van de Caribische Zee terwijl de zon langzaam ondergaat. Geniet van een ontspannen sfeer en een echte familiesfeer aan boord, met een groot zonnedak en trampolines om van te genieten.

Onze cruise biedt de beste waarde voor je geld, omdat je alles krijgt wat je zoekt in één enkele excursie. Begin met een verfrissende cocktail van onze open bar terwijl je luistert naar de vrolijke klanken van Caribische deuntjes. Terwijl we over het water zweven, brengen we je naar een ondiepe baai waar je kunt zwemmen in het kristalheldere water of je adrenaline kunt laten stromen met onze touwschommel en draaiende waterglijbaan.

Zodra we de zeilen weer hijsen, gaan we op weg naar de betoverende zonsondergang. Onder het genot van hapjes en meer tropische drankjes, kun je dansen, ontspannen en plezier maken terwijl de zon langzaam aan de horizon verdwijnt. Het prachtige uitzicht en de gezellige ambiance zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Als de zon eenmaal is ondergegaan, keren we terug naar het ongerepte Arubaanse strand waar je avontuur begon. Het zal een herinnering zijn die je koestert en een ervaring die je nooit zult vergeten.

Inbegrepen in deze onvergetelijke cruise zijn een open bar waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan verfrissende drankjes, heerlijke snacks om van te smullen en de vrolijke klanken van Caribische muziek om je in de feeststemming te brengen. Mis deze kans niet om een onvergetelijke zonsondergangcruise te beleven tijdens je verblijf op Aruba.

Boek hier je catamarancruise bij zonsondergang!

catamaran cruise bij Zonsondergang op Aruba
catamaran excurise met zonsondergang

Op vakantie naar Aruba

Op vakantie naar Aruba gaan betekent een wereld van avontuur, natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen betreden. Met deze top 10 excursies ben je verzekerd van een onvergetelijke tijd op dit prachtige eiland. Nu alleen nog het juiste resort of hotel vinden. We helpen je daar graag een handje bij. Zie hieronder de (volgens ons) leukste resorts en hotels op Aruba!