Logo Caribische Vakanties
Geniet van zon, zee en gezelligheid op Jan Thiel, het meest levendige strand van Curaçao

Jan Thiel Curaçao

Jan Thiel is een populaire en toeristische bestemming op Curaçao. Dit is gelegen aan de zuidoostkust van het eiland en geeft je een prachtig uitzicht over de oceaan en de natuur van Curaçao. Jan Thiel staat voornamelijk bekend om de mooie stranden, kristalhelder water en een ruim aanbod aan watersportactiviteiten.

Geschiedenis van Jan Thiel

Vroeger, zo rond de 17e eeuw, werd het gebied van Jan Thiel oorspronkelijk gebruikt als landbouwgrond. Waarnaar in de 19e eeuw deze landbouwgrond werd overgenomen door plantages die zout produceren.

In de 20e eeuw werd Jan Thiel een populaire vakantiebestemming, vanwege de prachtige stranden en het kristalheldere water. Vanaf de jaren 60 a 70 begonnen lokale ondernemers met het bouwen van accommodaties. Vanaf toen konden ze echt toeristen gaan ontvangen, wat toen ook massaal gebeurde.

Vandaag de dag is Jan Thiel een belangrijke toeristische trekpleister van Curaçao, daarnaast een belangrijke motor van de economie van het eiland.

Waarom Jan Thiel bezoeken?

Er zijn verschillende redenen om Jan Thiel te bezoeken:

Prachtige stranden
Jan Thiel heeft een langgerekt strand met kristalhelder water en wit zand. Hier kan je perfect terecht om lekker te zwemmen, zonnen en zijn er veel watersportactiviteiten.

Watersportactiviteiten
Er zijn veel watersportactiviteiten te beoefenen op Jan Thiel Strand, zoals: kajakken, paddleboarding, windsurfen en kitesurfen. Je kan hier ook materialen huren of verschillende lessen nemen.

Neem gerust een kijkje welke watersportactiviteiten er allemaal te boeken zijn. Klik hier!

Sea Aquarium
Een van de populairste activiteiten op Jan Thiel Curaçao in Sea Aquarium. Hier kan je veel verschillende zeedieren bewonderen, zoals: haaien, zeeschildpadden en zeepaardjes. Hier kan je ook met dolfijnen zwemmen.

Accommodaties
Bij Jan Thiel vind je een ruim aanbod aan accommodaties. Variërend van luxe resorts tot betaalbare appartementen en hotels. Er is voor iedereen een geschikte accommodatie, passend bij ieders wensen en budget.

Restaurants en bars
Ook vind je bij Jan Thiel Curaçao veel restaurants en bars. Hier vind je informele strandbars, maar ook luxe restaurants met zowel lokale lekkernijen als internationale gerechten.

Locatie
Jan Thiel ligt op zo’n 20 minuten rijden van de hoofdstad Willemstad. Deze locatie is makkelijk bereikbaar en een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van het eiland.

Duiken Caribbean