Logo Caribische Vakanties
De mooiste stranden van Bonaire

Bonaire heeft wellicht minder uitgerekte zandstranden zoals op Curaçao en Aruba, maar ook hier zijn zeker mooie stranden te vinden! Lees hier op welke stranden je het beste tot rust komt, een prachtige duik- of snorkeltour kan doen of waar je moet zijn als je zin hebt in een klein feestje!

Bachelor’s Beach

Om op dit kleine strand te komen moet je met een trapje naar beneden. Het water is hier ontzettend blauw en nodigt uit voor een verfrissende duik. Het strand is makkelijk te bereiken. Mocht je met een huurauto deze kant opgaan, kun je gemakkelijk bovenaan de trap parkeren. Wanneer het water hoog staat is er bijna geen zandstrand te zien. Dat maakt Bachelor’s Beach minder geschikt voor een middagje zonnen.

Flamingo Beach

Flamingo Beach is makkelijk te bereiken en is zo’n tien minuten lopen vanaf Kralendijk. Ook dit is een zandstrand en daardoor erg geliefd door toeristen en locals. De zee is hier een heldere turquoise kleur en heeft een aangename temperatuur. Vanaf de pier heb je een mooi uitzicht over de zee en het uitgestrekte strand. Doordat het strand Flamingo Beach heet, zou je misschien denken dat je hier flink wat flamingo’s tegen kunt komen. Maar helaas, niets is minder waar. Flamingo’s trekken liever naar rustigere gebieden om te broeden.

Te Amo Beach

Een van de weinige zandstranden van Bonaire is Te Amo Beach. Daarom is dit ook een populair strand om naartoe te gaan. Ook schildpadden houden van zandstranden en nestelen zich hier graag. Kijk daarom goed uit dat je het leefgebied van de schildpad niet verstoort. Let op waar je loopt en voorkom het gebruik van kunstmatige verlichting (zoals koplampen van auto’s en kampvuren), hier kunnen zij namelijk niet tegen.

Donkey Beach

Aan de westkust van Bonaire vind je Donkey Beach. Zoals de naam al doet vermoeden kun je op dit strand ezels zien lopen. Ook de lokale bevolking is fan van Donkey Beach, dus verwacht vooral in de weekenden hier drukte. De hoeveelheid mensen en de lekkere foodtrucks zorgen voor een gezellige sfeer. Vind je het leuk om vliegtuigen te spotten? Ook dan zit je bij Donkey Beach goed. De luchthaven is zeer dichtbij, waardoor je goed zicht hebt op de vliegtuigen die opstijgen en landen.

No Name Beach

Het prachtige No Name Beach vind je op Klein Bonaire, misschien wel het mooiste zandstrand dat Bonaire te bieden heeft. Met het witte zand en het kraakheldere water krijg je het ultieme gevoel van een bounty-eiland. Je kunt hier heerlijk een middag in de zon liggen of een wandeling maken over het eiland. Vanaf No Name Beach kun je perfect een rondje lopen langs de kusten van Klein Bonaire. Ook duik- en snorkelliefhebbers zijn hier op de goede plek. De mooiste koraalriffen vind je namelijk hier. Houd er rekening mee dat Klein Bonaire een onbewoond eiland is, faciliteiten zijn hier niet tot nauwelijks.

1000 Steps

Wanneer je naar 1000 Steps komt, doe je dat niet voor een middagje zonnen. Het strand is namelijk ontzettend klein en niet geschikt om op een handdoekje te gaan liggen. Waarom moet je dan wel naar 1000 Steps komen? Juist, om te snorkelen of te duiken! Dit is een prachtige plek om de onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken. Mooie vissen, kleurrijk koraal en als je geluk hebt wat schildpadden: je komt het hier allemaal tegen!

Boca Slagbaai

Aan de noordwestkust van Bonaire bevindt zich Boca Slagbaai, te herkennen aan de geel gekleurde huisjes aan de kustlijn. In combinatie met de rood/oranje daken steekt dit mooi af bij het heldere blauwe water. De baai bevindt zich in het Washington Slagbaai National Park, een heuse hotspot om te bezoeken tijdens je vakantie op Bonaire. Doordat de baai zich bevindt in het nationaal park dien je wel rekening te houden met openingstijden en een kleine entreeprijs.

18th Palm Beach

De naam van dit strand is afkomstig van de palmbomen die zich aan het strand bevinden. De zee is relatief rustig bij het 18th Palm Beach, waardoor het een perfecte plek is voor (beginnende) duikers. Het strand ligt op slechts vijf minuten van Kralendijk en Flamingo Airport. Vanaf 18th Palm Beach kun je Klein Bonaire zien liggen. Doordat het strand bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire hoort, kun je niet zomaar dit strand betreden. Mensen die niet in het resort verblijven kunnen een dagpas kopen om alsnog te kunnen genieten op dit mooie strand!

Atlantis Beach

Een echte sportfanaat? Dan is Atlantis Beach wat voor jou. Dit strand staat ook wel bekend als Kitesurf Beach en dat wordt gauw duidelijk wanneer je de kleurrijke kitesurfers voorbij ziet vliegen. Altijd al willen kitesurfen maar er nog geen ervaring mee? Op het strand kun je op verschillende plekken terecht voor een les. Na wat tips en tricks vlieg jij ook tussen de andere kitesurfers over de golven van de azuurblauwe zee. Ben je zelf wat minder sportief, dan is het ook ontzettend leuk om toeschouwer te zijn van de enthousiaste kitesurfers.

Sorobon Beach

Sorobon Beach is gelegen aan de zuidelijke oever van de Lac Baai. Doordat de wind hier redelijk aanwezig is, is het koeler dan de rest van het eiland en is Sorobon Beach uitermate geschikt voor windsurfen. Degene die houdt van een actief strandbezoek is hier dus aan het goede adres. Aan dit strand kun je ook goed terecht voor eten. Zo is Sebastian’s Beach Bonaire hieraan gelegen, een populair restaurant dat zeker een bezoekje waard is.

Nieuwsgierig naar meer restaurant aanraders? Wij hebben de 10 beste restaurants voor je op een rij gezet.