Logo Caribische Vakanties
Ontdek de betoverende schoonheid van de Natural Bridge op Aruba

Natural Bridge Aruba

Naast alle mooie stranden die Aruba te bieden heeft, zijn er ook enkele indrukwekkende natuurverschijnselen te bewonderen. Natural Bridge is daar één van. Lees hier alles wat je moet weten over Natural Bridge Aruba!

Historie

Langs de noordelijke kust van Aruba zijn veel kalkstenen kliffen te vinden. Deze kliffen worden al duizenden jaren uitgesleten door de wilde golven van de zee, wat resulteerde in verschillende natuurlijke bruggen. De bekendste hiervan is Natural Bridge, die een hoogte van 7 meter en een lengte van 30 meter had. Daarmee was Natural Bridge het grootst en daardoor een beroemde plek om vakantiefoto’s te schieten.

Ingestort

Helaas is de Natural Bridge niet meer wat het is geweest. In 2005 is deze namelijk ingestort. Het instorten heeft gelukkig in de nacht plaatsgevonden, waardoor er geen mensen gewond zijn geraakt. De brug is in het midden ingestort en is zo ook blijven liggen. Ondanks dat de brug dus niet meer in oorspronkelijke staat is, is het nog steeds de moeite waard om te bezoeken. Vlak bij de ingestorte brug vind je nog Baby Bridge, een kleinere natuurlijke brug die nog wel intact is.

Bezoek Natural Bridge

Om Natural Bridge te bezoeken moet je aan de noordelijke kust van Aruba zijn. De ingestorte Natural Bridge is te vinden in de buurt van Andicuri Beach, nabij de ruïnes van de goudmijn genaamd Bushiribana. Wil je nog meer natuurbruggen bezoeken? Verspreid over Aruba kun je ze terugvinden, bijvoorbeeld in Seroe Colorado (in het zuiden van Aruba) en vlak bij de stranden Wariruri en Black stone. Vooral de brug bij Black Stone is nog een aanrader vanwege zijn unieke driepoten.

Wil je reacties lezen van mensen die al bij de Natural Bridge zijn geweest? Klik dan hier!