Logo Caribische Vakanties
vliegen-naar-curac╠žao
Vliegen naar Cura├žao - alle praktische informatie die je nodig hebt!

Vliegen naar Curaçao

Ben je van plan om binnenkort naar het prachtige eiland Curaçao te vliegen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vind je alle informatie die je nodig hebt om een succesvolle reis naar Curaçao te maken. Van vluchtinformatie tot reisdocumenten, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Curaçao

Curaçao is een eiland in de Caribische Zee en maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en rijke cultuur. Het eiland trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld aan. Bekijk reisactueel.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over reizen naar curacao.

Wat zijn de regels voor bagage

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen beleid met betrekking tot bagage. Het is belangrijk om voor vertrek het beleid van de luchtvaartmaatschappij te controleren om ervoor te zorgen dat je geen extra kosten hoeft te betalen voor overbagage. Het is ook aan te raden om een checklist te maken van de essentiële items die je in je handbagage moet meenemen, zoals medicatie, paspoort, en reisdocumenten. Door op de hoogte te zijn van de regels en beperkingen met betrekking tot bagage, kun je ervoor zorgen dat je reis naar Curaçao soepel verloopt en kun je eventuele extra kosten of problemen voorkomen.

Hoe lang duurt een vlucht naar Curaçao?

De vluchtduur naar Curaçao is afhankelijk van de vertreklocatie en de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Een vlucht van Amsterdam naar Curaçao duurt gemiddeld ongeveer 9 uur, inclusief een tussenstop. Een vlucht vanaf Brussel naar Curaçao duurt gemiddeld ongeveer 10 uur, inclusief een tussenstop.

strand westpunt Curacao

Wat zijn de visumvereisten voor Curaçao?

Als je wilt vliegen naar Curaçao, moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Voor sommige landen is het mogelijk om op Curaçao te verblijven met een toeristenkaart in plaats van een visum. Het is belangrijk om voor vertrek te controleren welke reisdocumenten je nodig hebt om het eiland binnen te komen.

Wat mee te nemen?

Als je wilt vliegen naar Curaçao, is het belangrijk om de juiste spullen in te pakken. Ook heeft Curaçao een warm klimaat, dus het is belangrijk om lichte en ademende kleding mee te nemen. Daarnaast is het altijd handig om bescherming tegen de zon mee te nemen omdat de zon erg fel is. Vergeet ook niet je elektronische apparatuur om je mobiel op te laden of leuke video’s te maken met een GoPro. Hieronder een kleine checklist voor de spullen die je mee kunt nemen:

 • Lichte en ademende kleding zoals T-shirts, shorts, en zwemkleding
 • Zonnebescherming inclusief zonnebrandcrème met een hoge SPF, een zonnebril en een hoed of pet
 • Elektronica zoals een camera of smartphone, opladers, adapters en eventueel een powerbank
 • Andere items zoals een strandlaken, snorkeluitrusting, insectenwerend middel en medicijnen die je nodig hebt.
 • Zorg ervoor dat je niet te veel inpakt en houd rekening met het warme klimaat op Curaçao.

Ontdek de beste vluchtopties en tips voor een zorgeloze reis naar Curaçao. Vergelijk prijzen en bereid je voor op een onvergetelijke vakantie in de Cariben!

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Curaçao?

Voordat je begint met het plannen van je vlucht naar Curaçao, is het belangrijk om te weten welke luchtvaartmaatschappijen vluchten naar het eiland aanbieden. Enkele van de populaire luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Curaçao aanbieden zijn:

 • KLM
 • TUI fly
 • American Airlines
 • Delta Airlines
 • Air Canada
 • Copa Airlines