Logo Caribische Vakanties
bonaire-kralendijk-vakantie-zon
Wat is er te doen op Bonaire?

Bonaire, een prachtig eiland in de Cariben dat gekenmerkt wordt door hagelwitte stranden en kraakheldere wateren. Hier kun je heerlijk vertoeven en in het zonnetje genieten van het uitzicht. Naast luieren op het strand is er op Bonaire ook genoeg actiefs te doen, zoals verschillende watersporten, wandeltochten en leuke uitstapjes. Lees hier onze favoriete activiteiten op Bonaire!

Washington Slagbaai National Park

Een bezoek brengen aan Washington Slagbaai National Park is zeker een must wanneer je op Bonaire bent. Doordat het nationaal park ongeveer een vijfde van Bonaire bedekt, weet je zeker dat hier genoeg te doen is. Je kunt de Washington Slagbaai zelf ontdekken of op pad gaan met een tourguide. Van hiken tot snorkelen, of rijden langs de oude plantages: je vermaakt je hier de hele dag. Wanneer je bij Washington Slagbaai National Park bent, kun je ook makkelijk uitwijken naar het Gotomeer. Hier kun je als je een beetje geluk hebt flamingo’s spotten.

Snorkelen en duiken

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat je op Bonaire goed kunt duiken en snorkelen. De prachtige stranden met een heldere zee bieden genoeg opties om de onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken. Het is een aanrader om te duiken of te snorkelen bij 1000 Steps Beach, het water is hier ontzettend helder en er zijn genoeg vissen en schildpadden te spotten. Ga wel op tijd richting het strand, aangezien de parkeerplekken snel bezet zijn.

Kajakken door de mangroves

Het mangrovebos is vanaf de weg al te zien, maar het mooiste beeld krijg je als je tussen de mangroves zelf een kijkje neemt. Dit kun je ideaal doen door te kajakken. Door met een doorzichtige kajak door de mangroves te peddelen kun je de mooie onderwaterwereld zien en de unieke vormen van de bomen bewonderen. Afhankelijk van wat voor tour je boekt, krijg je ook de gelegenheid om te snorkelen tussen de mangroves.

Proef de Bonairiaanse keuken

Vier keer per jaar wordt de Taste of Bonaire georganiseerd, waar de nationale keuken centraal staat. Dit is een perfect moment om kennis te maken met de Bonairiaanse keuken, doordat je van verschillende gerechten kunt proeven. Naast te kunnen genieten van het heerlijke eten, is er ook een markt te vinden waar kunstenaars hun werken presenteren en wordt er live muziek gespeeld.

Bezoek Klein Bonaire

Met de watertaxi kun je eenvoudig vanuit Kralendijk varen naar Klein Bonaire. Zoals de naam doet vermoeden is dit een klein eiland. Doordat Klein Bonaire een onbewoond eiland is, zijn er niet veel faciliteiten en activiteiten om te doen. Een perfect excuus dus om even helemaal tot rust te komen en even niks te doen.

Roadtrippen

Een leuke manier om Bonaire te ontdekken is door een auto te huren en rond te rijden. Over het eiland zijn verschillende autoverhuren te vinden waar je gemakkelijk een auto kunt huren voor één of meerdere dagen. Doordat Bonaire niet heel groot is, is het mogelijk om in één dag het eiland te verkennen. Zonnebril op, zomerse afspeellijst aan en gaan!