Logo Caribische Vakanties
De 10 leukste bezienswaardigheden van Bonaire
10x de leukste bezienswaardigheden op Bonaire

Dat Bonaire een prachtig eiland is, hoeven we je vast niet te vertellen. Om er zeker van te zijn dat je niks mist tijdens je vakantie op Bonaire, hebben we hier de beste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat!

1. Washington Slagbaai National Park

Washington Slagbaai National Park is een adembenemend natuurreservaat op Bonaire dat een onvergetelijke ervaring biedt voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het park omvat een divers landschap van ruige kustlijnen, uitgestrekte zandvlaktes, groene heuvels en indrukwekkende rotspartijen. Bezoekers worden getrakteerd op verschillende flora en fauna, waaronder zeldzame vogelsoorten, kleurrijke vlinders en cactussen die nergens anders ter wereld te vinden zijn.
Je kunt in Washington Slagbaai National Park ook op ontdekkingstocht onder water, met uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden om de prachtige koraalriffen en talloze soorten vissen te ontdekken.

Ook voor een beetje geschiedenis is Washington Slagbaai National Park een geschikte bezienswaardigheid. In het park zie je oude plantages omringd door historische gebouwen, waar je meer kunt leren over het verleden. Het Washington Slagbaai National Park is een absolute must-visit voor iedereen die Bonaire gaat bezoeken!

10x bezienswaardigheden Bonaire: Washington Slagbaai National Park
Bezienswaardigheden Bonaire: cadushy distillery

2. The Cadushy Distillery

The Cadushy Distillery is een bezienswaardigheid op Bonaire dat zeker een bezoekje waard is. Deze unieke distilleerderij biedt een bijzondere en authentieke ervaring voor bezoekers. Wat deze distilleerderij zo speciaal maakt, is het feit dat ze ’s werelds enige likeur produceren die is gemaakt van de zeldzame en lokale kadushi-cactus.

Bij aankomst worden bezoekers verwelkomd met een interessante rondleiding waarin het traditionele distilleerproces wordt uitgelegd en het ambachtelijke vakmanschap achter de productie van de cactuslikeur wordt laten zien. Niet alleen cactus wordt hier gebruikt om likeur van te maken, je ziet verschillende smaken likeur terugkomen. Het proeven van de verschillende likeuren geeft je een unieke kans om de authentieke smaken van Bonaire te ervaren. Je favoriete likeur kun je meenemen als souvenir. Leuk om cadeau te doen of om thuis nog even na te genieten van een fantastische vakantie.

Kortom: voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en een kleine borrel is een bezoek aan The Cadushy Distillery zeker een aanrader!

3. Donkey Sanctuary Bonaire

Donkey Sanctuary Bonaire is een hartverwarmende bezienswaardigheid op het eiland, die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Bonaire. Donkey Sanctuary Bonaire biedt een veilig toevluchtsoord voor de vriendelijke en geliefde ezels van het eiland. Hier vind je een tal aan schattige ezels die wel een knuffel verdienen. Deze dieren werden oorspronkelijk geïntroduceerd op Bonaire om als lastdieren te werken, maar werden uiteindelijk overbodig en zo aan hun lot overgelaten. Gelukkig biedt het Donkey Sanctuary deze ezels een thuis en een tweede kans op een gelukkig leven.

Het is een mooie ervaring om deze knuffelige beesten te ontmoeten, te voeden en te verzorgen. Met je bezoek ondersteun je dit waardevolle initiatief dat zich inzet voor het beschermen en welzijn van ezels. Elke dag staan er weer personeel en vrijwilligers klaar om de verzorging van deze dieren te realiseren.

Bezienswaardigheden Bonaire: Donkey Sanctuary
Bezienswaardigheid Bonaire: Klein Bonaire

4. Klein Bonaire

Wil je een klein uitstapje maken vanaf Bonaire, dan is Klein Bonaire een mooie bezienswaardigheid. Met zijn witte zandstranden, kristalheldere turquoise wateren en ongerepte natuur, is Klein Bonaire een waar paradijs. Snorkelen en duiken op dit kleine eiland is een goed idee, omdat de wateren rondom het eiland rijk zijn aan kleurrijk koraalrif en vissen. Je vindt hier bijvoorbeeld tropische vissen, schildpadden en roggen. Daarnaast biedt het eiland talloze rustige plekjes om te ontspannen en te genieten van de serene omgeving. Het feit dat het eiland onbewoond is en geen infrastructuur heeft, zorgt ervoor dat je hier volledig tot rust kunt komen.

Voor liefhebbers van ongerepte natuur, afgelegen stranden en onderwateravonturen is een bezoek aan Klein Bonaire een onvergetelijke ervaring die je terugbrengt naar de essentie van de natuur en je verbindt met de wonderen van de Caribische zee!

5. Roadtrippen

Op zichzelf niet helemaal een bezienswaardigheid, maar je kunt op die manier wel veel bezienswaardigheden bekijken: huur een auto en ga roadtrippen door Bonaire!

Een roadtrip op Bonaire is een geweldige manier om het eiland op een avontuurlijke en onafhankelijke manier te verkennen. De wegen zijn relatief goed onderhouden, waardoor het geschikt is voor het maken van een roadtrip. Roadtrippen met je eigen vervoer maakt het mogelijk om op eigen tempo te reizen en op die manier veel bezienswaardigheden te bekijken. Vanuit het comfort van een auto kun je gemakkelijk de prachtige stranden, nationale parken en historische bezienswaardigheden van het eiland verkennen. Bovendien geeft het je de vrijheid om verborgen pareltjes te ontdekken en te stoppen op de plekken die je het meest aanspreken. Met een roadtrip op Bonaire kun je genieten van het prachtige landschap, de lokale cultuur omarmen en een onvergetelijke reiservaring beleven.

Om zeker te zijn dat je een goede huurauto hebt op het moment dat je wil gaan roadtrippen, is het aan te raden online alvast een huurauto te boeken.

Bezienswaardigheden Bonaire: roadtrippen
Bezienswaardigheden Bonaire: onderwaterwereld

6. De onderwaterwereld

Doordat Bonaire een eiland is, vind je er een ruim aanbod aan prachtige stranden. Sommige stranden lenen zich perfect uit om aan te relaxen, anderen zijn weer geschikt om de indrukwekkende onderwaterwereld van Bonaire te verkennen. Huur op het strand een snorkelset, neem zelf je attributen mee of ga op een georganiseerde duik- of snorkeltour. De onderwaterwereld van Bonaire kent prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen, waardoor je je ogen uitkijkt wanneer je duikt of snorkelt!

7. Bezoek Bonaire Museum

Duik in de geschiedenis en cultuur van Bonaire door een bezoek te brengen aan het Bonaire Museum. Dit is dé bezienswaardigheid voor iedereen die wat meer achtergrondinformatie wil over Bonaire en haar gebruiken. Dit museum is gelegen in een typerend geel gebouw en neemt je mee in het verhaal van Bonaire middels tentoonstellingen van kunst, ambachten en historische spullen.

Van de inheemse culturen tot de invloed van de koloniale periode en de moderne ontwikkelingen, het Bonaire Museum belicht de boeiende evolutie van het eiland.

Bezienswaardigheid Bonaire: museum
Bezienswaardigheden Bonaire: mangroves

8. Mangroves van Bonaire

Kajakken door de mangroves op Bonaire is een onvergetelijke ervaring die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland. Deze bezienswaardigheid bezoek je gemakkelijk vanuit Kralendijk. De mangroves vormen een prachtig natuurgebied waar veel vis- en vogelsoorten verblijven. Bekijk de bijzondere kronkelende wortels van de mangroves terwijl je over het rustige water peddelt. Het kalme water zorgt ervoor dat je ook als beginner gemakkelijk over het water kunt kajakken. Onderweg kun je het diverse zeeleven van dichtbij bekijken. Zeker een aanrader!

9. Seru Largu

Een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken is Seru Largu. Vanaf dit uitkijkpunt kijk je vanaf 123 meter hoogte over de prachtige landschappen en wateren van Bonaire. De rit naar het uitkijkpunt toe is ook al een leuke ervaring. Je rijdt langs een prachtig groene omgeving en bent omringd door vele cactussen. Eenmaal daarboven word je beloond met een spectaculair uitzicht over de azuurblauwe Caribische Zee, de kleurrijke hoofdstad Kralendijk en de ongerepte natuurlijke landschappen die het eiland omringen. Het is ook een geweldige plek om de zonsondergang te bewonderen, wat zorgt voor een romantische en onvergetelijke ervaring. Of je nu een natuurliefhebber of fotografieliefhebber bent: een bezoek aan Seru Largu is het zeker waard.

Bezienswaardigheden Bonaire: Seru Largu
Bezienswaardigheid Bonaire: flamingo's spotten

10. Flamingo’s spotten

Tijdens je vakantie op Bonaire is het een absolute must om de flamingo’s te gaan bekijken. De flamingo’s zijn te vinden in het Pekelmeer, een groot zoutmeer aan de zuidelijke kust van Bonaire in de buurt van Kralendijk. Dit gebied is een belangrijke broedplaats voor deze roze vogels en biedt een unieke gelegenheid om ze in hun natuurlijke habitat te observeren vanaf een gepaste afstand. De roze kleur van de flamingo’s is een bijzonder contrast met het heldere blauwe water en het witte zout van het meer, wat zorgt voor een prachtig beeld. Zeker fotowaardig!