Logo Caribische Vakanties
Catamaran excursie curacao
De leukste excursies op Curaçao (x10)

De top 10 excursies op Curaçao

Op vakantie naar Curaçao en benieuwd naar de mooiste excursies op dit prachtige eiland? In deze blog vind je een verscheidenheid aan prachtige excursies. Van excursies op het water tot in de woestijn en van een roadtrip tot jetskiën. Op Curaçao is voor iedereen wel iets te doen. Dus welke excursie ga jij straks doen?!

1. Excursie naar Klein Curacao

Stap aan boord van deze prachtige excursie naar Klein Curaçao en laat je betoveren door dit ongerepte stukje paradijs. Terwijl het 50 voet jacht langzaam over het glinsterende water van de Caribische Zee vaart voel je de spanning en opwinding van wat komen gaat.

Na een ontspannende tocht van ongeveer 1 uur en 15 minuten bereik je het prachtige eiland Klein Curaçao. Je wordt direct verwelkomd door de adembenemende omgeving en de verleidelijke geur van de zee. Hier begint jouw avontuur.

Of je nu wilt snorkelen, zwemmen of gewoon wilt genieten van de zon op het uitgestrekte witte zandstrand, met deze excursie naar Klein Curaçao is alles mogelijk. Het koraalrif rondom het eiland biedt een kleurrijk onderwaterlandschap dat je niet mag missen. Snorkel tussen de tropische vissen en met een beetje geluk kom je oog in oog te staan met majestueuze zeeschildpadden. Een ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Terwijl je geniet van de kristalheldere wateren en de indrukwekkende bezienswaardigheden, wordt alles voor je geregeld. Een smakelijk continentaal ontbijt geeft je de energie die je nodig hebt voor een dag vol avontuur. En vergeet niet te genieten van onze heerlijke BBQ-lunch, waarbij je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan smakelijke gerechten.

Naast de culinaire verwennerij staat ook een open bar tot je beschikking. Verfris jezelf met een koud drankje terwijl je ontspant op de boeg van de boot of een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water. Je kunt kiezen uit wodka, bier, wijn, frisdrank en rum. Tijdens deze excursie naar Klein Curaçao is werkelijk aan alles gedacht.

Op Klein Curaçao zijn er schaduwhutten beschikbaar waar je kunt ontspannen en even kunt ontsnappen aan de Caribische zon. Het eiland biedt ook de perfecte achtergrond voor prachtige foto’s die je herinneringen aan deze unieke ervaring levend zullen houden.

Naast de prachtige zandstranden staat Klein Curaçao ook bekend om indrukwekkende scheepswrakken en een prachtige oude vuurtoren. Hou je van bezienswaardigheden dan zal ik deze absoluut niet overslaan. Zelf vond ik ze erg indrukwekkend!

Klaar voor een dag vol ontdekkingen en ontspanning? Ga met mee op deze onvergetelijke excursie naar Klein Curaçao en laat je betoveren door de schoonheid van dit paradijselijke eiland.

Boek hier je excursie naar Klein Curaçao!

scheepswrak op klein curacao

2. Strandhoppen met een SUV

Laat de stress van de dag achter je en dompel jezelf onder in een dag vol ontspanning en avontuur tijdens deze indrukwekkende excursie: Strandhoppen met een SUV. Vanaf het moment dat je wordt opgehaald bij je hotel in Willemstad, begint jouw reis naar de betoverende stranden van Curaçao.

Terwijl je comfortabel plaatsneemt in een open 4×4 Toyota Landcruiser, geniet je van een adembenemend uitzicht op de omgeving. De ervaren gids en chauffeur zorgen ervoor dat je niets mist van de natuurlijke schoonheid en historische betekenis van dit prachtige eiland.

Je eerste stop is Playa Piskado, waar je kunt kiezen tussen snorkelen met zeeschildpadden of het observeren van de lokale vissers die hun vangst binnenhalen. Terwijl je de turquoise wateren verkent, word je omringd door een scala aan kleurrijk zeeleven, waaronder sierlijke schildpadden.

Vervolgens reizen we naar Playa Kenepa, bekend als het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Hier kun je heerlijk zonnebaden op het zachte witte zand of een verfrissende duik nemen in het azuurblauwe water. Laat alle stress van je afglijden terwijl je geniet van de warme zonnestralen en de verfrissende bries.

Onze volgende bestemming is Playa Porto Marie, een paradijs voor snorkelliefhebbers. Verken de kleurrijke onderwaterwereld en bewonder het prachtige koraalrif dat zich hier bevindt. Zwem tussen de tropische vissen en laat je betoveren door de schoonheid van de zee.

Tijdens deze prachtige excursie op Curaçao bestaat er ook de mogelijkheid om te stoppen bij een restaurant aan het strand, waar je lokale gerechten kunt proeven en jezelf kunt trakteren op verfrissende drankjes.

Voordat je terugkeert naar Willemstad, brengen we een bezoek aan het zoutmeer van St. Willibrordus, waar je getuige kunt zijn van de gracieuze flamingo’s die hier rondstruinen en zich voeden. Het is een magisch schouwspel dat je niet wilt missen.

Aan het einde van deze onvergetelijke tour brengen we je terug naar je accommodatie in Willemstad, waar je kunt terugkijken op een dag vol prachtige herinneringen aan de adembenemende stranden van Curaçao.

Boek hier je excursie strandhoppen in een SUV!

SUV op het strand excursie curacao
strand westpunt Curacao

3. Doe een Caribische Kookles

Stap in de keuken en laat je verrassen door de smaken en technieken van de Caribische keuken tijdens onze onvergetelijke excursie op Curaçao: een Caribische kookcursus. Ga naar huis met kookvaardigheden die indruk zullen maken bij vrienden en familie thuis. En dat terwijl je geniet van een gezellige en cullinaire ervaring.

Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd door de chef-kok en je mede-kookgenoten. Onder het genot van een kop koffie in de keuken maak je kennis met elkaar en met de fascinerende wereld van de Caribische keuken. De lokale chef-kok deelt graag zijn of haar kennis over de culinaire tradities en de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt in de typische Caribische gerechten.

Eerst proef en ontdek je de unieke smaken van de Caribische keuken terwijl je je voorbereidt op de kookles. Leer hoe je de perfecte ingrediënten kiest om de meest authentieke en verrukkelijke smaken te creëren. Denk aan heerlijke mango’s, knapperige granaatappelpitjes, smaakvolle zoete aardappelen en verse zeevruchten. Ontdek de geheimen achter gerechten zoals weegbreesoep en quinoasalade, die je samen met de andere deelnemers zult bereiden.

Terwijl de geuren zich door de keuken verspreiden en de gerechten langzaam tot leven komen, ontstaat er een gezellige en levendige sfeer. Maak contact met je mede-koks en de chef-kok terwijl je samen de culinaire creaties bereidt. Geniet van de interactie en de uitwisseling van kooktips en -trucs.

Na de kookles is het tijd om te ontspannen en te genieten van de vruchten van je inspanningen. Neem plaats aan een gemeenschappelijke tafel op de veranda, waar je samen met de rest van de heerlijke gerechten zult genieten. Natuurlijk in combinatie met een welverdiend glas wijn. Hef het glas op een geslaagde kookervaring en de smaakvolle resultaten.

Voordat je afscheid neemt, ontvang je een op maat gemaakte goodiebag als herinnering aan deze bijzondere kookles. Neem de Caribische smaken mee naar huis en verras je vrienden en familie met je kookkunsten!

Leer, proef, kook en geniet tijdens onze Caribische kookles. Een ervaring die je niet mag missen!

Boek hier je Caribische kookles!

Quinoa Salada - Caribisch eten
Typisch Caribisch eten

4. Boottocht bij Zonsondergang

Stap aan boord van de sierlijke catamaran en laat je betoveren door een onvergetelijke boottocht bij zonsondergang. Vaar mee naar de open zee en ervaar de prachtige kleuren en serene sfeer van de Caribische Zee terwijl de zon langzaam ondergaat.

Bij aankomst op de catamaran word je hartelijk verwelkomd door de vriendelijke bemanning. Neem plaats op het dek en geniet van het panoramische uitzicht terwijl je de haven achter je laat. Terwijl de catamaran koers zet naar Fuik-baai, openen we de bar en serveren we gekoelde champagne en heerlijke hapjes.

Laat de zorgen van alledag achter je en ontspan op de comfortabele ligstoelen. Voel de zachte bries door je haren terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Bewonder het langzaam veranderende kleurenpalet van de lucht en het glinsterende water terwijl de zon langzaam onder de horizon verdwijnt.

Samen met je familie en vrienden creëer je onvergetelijke herinneringen terwijl je geniet van de rustige ambiance en de betoverende schoonheid van de zonsondergang. Deel lachende momenten, hef het glas op speciale vriendschappen en geniet van de warme en gastvrije sfeer aan boord.

Na de betoverende zonsondergang keren we terug naar de jachthaven, waar je van boord gaat met een gevoel van voldoening en sereniteit. Neem de prachtige herinneringen aan deze boottocht bij zonsondergang mee naar huis en koester ze voor altijd. Dit was zonder twijfel mijn favoriete excursie op Curaçao!

Boek hier je boottocht bij zonsondergang!

Catamaran excursie curacao
Catamaran op Caribische Zee

5. Kajakken in de wateren van Curaçao

Ga mee op een opwindende kajaktocht langs de prachtige kustlijn van Curaçao en ervaar de adembenemende schoonheid van het eiland vanuit een ander perspectief. Peddel langs de glinsterende wateren van Caracasbaai en ontdek verborgen schatten onderweg.

Na een informatieve veiligheidsbriefing stap je in je kajak en volg je je deskundige gids naar afgelegen gebieden waar de natuur in volle bloei is. Bewonder de weelderige tropische flora en fauna terwijl je over de baai peddelt en vervolgens ongeveer 20 minuten op open zee doorbrengt.

Terug aan de kust vervolg je je kajaktocht langs beschermde wateren, waar je een prachtig uitzicht hebt op het historische Fort Beekenburg. Dit goed bewaarde fort, dat in 1703 werd gebouwd, diende als verdedigingswerk om de baai te beschermen. Laat je betoveren door het pittoreske uitzicht en leer meer over de fascinerende geschiedenis van het fort.

Maak een stop op een afgelegen stuk strand, dat bekend staat als een van de beste snorkelplekken op het eiland. Hier kun je genieten van de natuurlijke schoonheid onder de wateroppervlakte. Ontdek kleurrijk koraal, spot exotische vissen zoals murenen, schorpioenvissen en kreeften. Met behulp van de verstrekte snorkeluitrusting word je ondergedompeld in een betoverende onderwaterwereld.

Voordat je aan de terugreis begint, neem je de tijd om te ontspannen op het ongerepte tropische strand en een verfrissende duik te nemen in de kristalheldere wateren. Bewonder ook het historische Quarantainehuis, dat in de 18e eeuw werd gebruikt om zieke zeelieden te isoleren. Het vormt een interessant stukje maritieme geschiedenis.

Na een avontuurlijke en verrijkende ervaring keer je terug naar de baai, waar je in ongeveer 30 minuten terug peddelt naar het startpunt.

Boek hier je excursie ‘kajakken in de wateren van Curaçao’!

Kajakken langs grot in Curacao
Kajak excursie curacao

6. Taste of Curaçao excursie in een Buggy

Bereid je voor op een spannende off-road ervaring op het prachtige landgoed van Santa Barbara, een uitgestrekt terrein van 5000 hectare met adembenemende natuurtaferelen. Deze actieve tour neemt je mee op steile beklimmingen en afdalingen, snelle bospaden, onder de bomen en langs het water. Je zult alle geologische formaties van Curaçao zien en we hebben een aantal stops op de meest prachtige locaties om af te koelen en bij te komen.

Om mee te kunnen doen met deze excursie moet je wel 18+ zijn en over een rijbewijs beschikken. Dus zorg dat je daar aan denkt voordat je deze excursie boekt.

Ook hebben we nog een aantal tips voor je om van deze excursie een succes te maken:

  • Het wordt aanbevolen om donkere kleding te dragen, omdat modder en stof vlekken kunnen maken.
  • Neem badkleding onder je kleding, zonnebrandcrème, een handdoek en sportschoenen mee.
  • Bestuurders moeten een geldig rijbewijs hebben, 18 jaar of ouder zijn om het voertuig te mogen besturen, en dit kunnen aantonen.
  • Passagiers moeten minimaal 1.20 meter lang zijn.

Boek hier je taste of Curaçao excursie in een Buggy!

Buggy rijden op curacao
Buggy excursie curacao

7. Excursie Jetskiën en snorkelen op Curaçao

Geniet van een opwindend avontuur waarbij je kunt snorkelen en jetskiën in het ongerepte blauwe water langs de zuidkust van Curaçao. Tijdens dit avontuur bestuur je je eigen jetski gedurende ongeveer 1 uur, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de mangroven van Curaçao, kleine eilanden, baaien en stranden.

Tijdens de 1 uur durende jetski-rit bezoek je de Spaanse waterlagune en bewonder je de beroemde Tafelberg, prachtige exclusieve huizen en mangrove-eilanden. Daarna is het tijd om ongeveer 30 minuten te snorkelen op een van de beste snorkelplekken van Curaçao, waar je een grote verscheidenheid aan zeeleven kunt bewonderen. Verwacht kleurrijk koraal, murenen, schorpioenvissen, kreeften en scholen tropische vissen te zien.

Op de terugweg kun je genieten van het schilderachtige uitzicht op een oud herenhuis en Fort Beekenburg, een goed bewaard gebleven fort dat oorspronkelijk in 1703 werd gebouwd ter bescherming van de binnenbaai. Mis deze unieke tour over het prachtige eiland Curaçao niet!

Voel de wind in je gezicht en het opspattende water terwijl je op de jetski over de ongerepte wateren raast. Ervaar de beste snorkelervaring van Curaçao bij een 25 jaar oud scheepswrak van een sleepboot. Bewonder prachtige vissen en koraal tijdens het snorkelen. Bekijk de beroemde Tafelberg en Fort Beekenburg. Scheur op volle snelheid op de jetski over zee en door de Spaanse waterlagune.

Ontdek de schoonheid van Curaçao tijdens dit spannende 1,5 uur durende snorkel- en jetski-avontuur. Zwem in het kristalheldere blauwe water, geniet van het adembenemende uitzicht tijdens het jetskiën en verken de onderwaterwereld op een van de meest indrukwekkende snorkellocaties van Curaçao.

Boek hier je Excursie Jetskiën en snorkelen op Curaçao!

Jetskien op Curacao tijdens excursie
snorkelen tijdens excursie op curacao

8. Joods erfgoed excursie op Curaçao

Verken de fascinerende Joodse geschiedenis van Curaçao tijdens deze speciale tour. Onder begeleiding van een ervaren gids ontdek je de historische locaties die verband houden met de Joodse gemeenschap op het eiland.

Je begint bij de oudste begraafplaats van het westelijk halfrond, Beth Haim. Deze begraafplaats werd ingewijd in 1659 en is niet alleen de oudste blanke begraafplaats van Curaçao, maar ook van het hele westelijk halfrond. Het is tevens een nationaal monument van Curaçao. Vervolgens bezoek je Landhuis Rooi Catootje, een andere historische locatie die oorspronkelijk diende als een vreedzaam toevluchtsoord. Dit landhuis, dat dateert uit 1820, stond bekend als ‘Rust en Vrede’. Het was eigendom van de Maduro-familie sinds 1852, toen S.E.L. Maduro het als een geschenk voor zijn vrouw Rebecca Curiel van haar ouders kocht. Het landhuis fungeert nu als een museum.

Daarna ga je naar landhuis Chobolobo, een 17e-eeuws landhuis dat eigendom is van een Joodse familie en waar de beroemde Curaçaose likeur wordt geproduceerd. Je krijgt een rondleiding door het huis en leert meer over de naam en geschiedenis van de familie. Voordat je vertrekt, heb je ook de gelegenheid om deze heerlijke lokale likeur te proeven. Vervolgens maak je een rit door de oude Joodse wijk Scharloo. Je maakt een tussenstop bij de synagoge Mikveh Israel Emanuel, lokaal bekend als Snoa, die op uitzonderlijk heilige grond staat.

Op Curaçao wordt het Joodse geloof al sinds 1732 ononderbroken beoefend. De Joodse gemeente zelf is zelfs nog ouder en werd opgericht in 1651. Uit angst voor vervolging kwamen veel van de vroegste Joodse bewoners van Curaçao naar dit eiland. Zelfs nadat ze hun gemeente hadden opgericht en ongeveer een eeuw later hun synagoge hadden gebouwd, waren ze terughoudend om openlijk hun geloof te belijden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de Snoa een zandvloer heeft. De zandvloer is een eerbetoon aan de vroege Joodse bewoners van Curaçao die zo stil mogelijk moesten lopen en bidden toen ze elkaar in het geheim ontmoetten tijdens de Spaanse Inquisitie.

Ontdek de rijke Joodse geschiedenis van Curaçao tijdens deze bijzondere tour. Leer meer over de gemeenschap, bezoek historische locaties en laat je onderdompelen in de boeiende verhalen die dit eiland te bieden heeft.

Boek hier je Joods erfgoed excursie op Curaçao!

9. Safari, schildpadden kijken en snorkelen

Ervaar een unieke belevenis en neem deel aan een onvergetelijk zwem- en woestijnavontuur op Curaçao. Verken de prachtige onderwaterwereld met kleurrijke vissen en schildpadden en ontdek de verschillende landschappen van het eiland, van woestijn tot groene kustlijn.

Begin je avontuur met een verfrissende duik in het turquoise water van Curaçao, waar je betoverd zult worden door de diverse onderwaterwereld. Zwem naast kleurrijke vissen en bewonder de elegante schildpadden die zich in hun natuurlijke habitat bevinden. Dit is de ideale gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met de prachtige zeedieren van Curaçao.

Verken vervolgens de adembenemende noordwestkust van het eiland, waar je kunt genieten van een indrukwekkend waterspektakel. De krachtige golven botsen tegen de koraalkliffen en creëren een betoverend schouwspel. Bewonder ook de diverse vogelsoorten, zoals reigers, fregatvogels en caracaras, die langs de kustlijn te vinden zijn.

Maak daarna een opmerkelijke overgang naar de woestijn tijdens een spannende woestijnsafari. Rijd door uitgestrekte woestijnvlaktes en ontdek verrassende plekken waar natuurlijk zoet water te vinden is. Laat je tijdens deze prachtige excursie verrassen door de schoonheid van dit contrastrijke landschap.

Vervolg je avontuur langs de betoverende zuidwestkust van Curaçao, waar je getuige zult zijn van een dramatische verandering in het landschap. Van een droog en dor klimaat transformeert het naar een weelderige, heuvelachtige kustlijn. Geniet van de ongerepte witte stranden en zwem in het turquoise water dat je hier aantreft.

Sluit je avontuur af op Playa Piskado, waar je kunt genieten van een grote verscheidenheid aan vissen en de mogelijkheid hebt om naast schildpadden te zwemmen. Laat je betoveren door het kleurrijke onderwaterleven tijdens een ontspannen snorkelervaring voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Dit zwem- en woestijnavontuur biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je de prachtige onderwaterwereld verkent en de diverse landschappen van Curaçao ontdekt.

Boek hier je excursie schildpadden kijken, snorkelen en safari!

zwemmen met zeeschildpadden
klotsend water tegen de kust van curacao

10. Eilandtour via een app met vrienden of je partner

Verken het prachtige eiland  op je eigen tempo met deze unieke excursie via een handige mobiele app als je gids. Deze unieke ervaring stelt je in staat om op je gemak langs adembenemende bezienswaardigheden te rijden en onderweg meer te leren over de rijke geschiedenis van Curaçao.

Ontdek de beste stranden waar je kunt snorkelen tussen schildpadden of zelfs varkens. Geniet van het kristalheldere water en de prachtige onderwaterwereld die Curaçao te bieden heeft.

Verken de schitterende nationale parken en maak kennis met de ongerepte natuur van het eiland. Bewonder de weelderige landschappen, wandel door kleurrijke flora en fauna, en geniet van adembenemende uitzichten.

Bezoek interessante culturele plekken en leer meer over de geschiedenis en tradities van Curaçao. Verken oude grotten, bewonder de unieke zoutmeren en breng een bezoek aan een lokale distilleerderij om de authentieke smaken van het eiland te proeven.

Laat je betoveren door de prachtige flamingo’s die op Curaçao te vinden zijn. Geniet van het spectaculaire uitzicht op deze elegante vogels terwijl ze grazen in hun natuurlijke habitat.
Vergeet niet om een origineel souvenir te kopen bij een van de vele bijzondere winkels. Ontdek unieke handgemaakte ambachten, lokale kunstwerken en andere memorabilia om je vakantie op Curaçao te herinneren.

Met de roadtrip-app heb je alle informatie die je nodig hebt binnen handbereik. Navigeer moeiteloos naar elke bestemming en geniet van het avontuur terwijl je Curaçao op je eigen tempo verkent.

Begin aan deze onvergetelijke roadtrip en ontdek de verborgen schatten van Curaçao terwijl je geniet van de vrijheid en flexibiliteit van een zelfgeleide tour.

Boek hier je eilandtour roadtrip via een app!

Op vakantie naar Curaçao

Maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao, waar je de kans krijgt om de veelzijdige schoonheid van dit eiland in het Caribisch gebied te ontdekken. Van avontuurlijke excursies in de woestijn tot het verkennen van kleurrijke onderwaterwerelden, Curaçao heeft voor elk wat wils. Verken de historische Joodse gemeenschap, geniet van de sensatie van jetskiën en snorkelen, zwem naast schildpadden in kristalhelder water en ontdek adembenemende landschappen die variëren van groene heuvels tot witte stranden.

Bekijk hieronder de mooiste hotels en resorts voor jouw vakantie naar Curaçao!