Logo Caribische Vakanties
Mooiste stranden van Curaçao
Zonnen, zwemmen en snorkelen op de mooiste stranden van Curaçao

De mooiste stranden van Curaçao!

Misschien wel één van de eerste dingen die voorbij komen wanneer je aan het dagdromen bent over je Caribische vakantie: de prachtige stranden van Curaçao. Zie jij jezelf al helemaal op een strandbedje liggen met een cocktail in de hand, terwijl je uitkijkt over het parelwitte strand en azuurblauwe zee? Wij in ieder geval wel. Lees snel verder om erachter te komen aan welke stranden je zeker een bezoekje moet brengen!

Playa Porto Marie

Het strand Playa Porto Marie, beter bekend als het varkensstrand, bevindt zich in Bandabou en is gelegen aan de Porto Mariebaai. Dit is een goede plek voor een goede duik- of snorkeltocht, de zee is hier ook ontzettend helder vanwege het witte zand dat op de bodem ligt. Ga je op vakantie met kinderen? Dan is dit strand ook zeer geschikt om naartoe te gaan. Het water wordt geleidelijk aan dieper, kinderen hebben genoeg oppervlak om lekker in het ondiepe water te kunnen spelen. Je moet eerst wel langs wat koraal dat op de bodem ligt, maar dat is prima te doen. Om het strand op te kunnen wordt wel om entree gevraagd. Het strand is erg bijzonder door de varkens die er rondlopen, dat vooral bij toeristen een populaire attractie is.

Playa Cas Abao

In het noordwesten van Curaçao is Playa Cas Abao gelegen. Dit strand ligt in de buurt van het dorpje Pannekoek. Geniet van het idyllische uitzicht met palmbomen en turquoise wateren terwijl je in het ondiepe water ligt. Daardoor is dit strand ook ideaal om te bezoeken als je kleine kinderen bij je hebt. Er zijn hier geen restaurants gevestigd, maar wel een snackbar. Een goed excuus dus voor een lekker patatje mayo terwijl je op het strand zit. Wil je ultiem relaxen? Neem dan plaats in de massagehut en geniet van een ontspannende massage terwijl je zachtjes de golven van de zee hoort. Houd er wel rekening mee dat Playa Cas Abao een privéstrand is en dat er entree betaald moet worden.

witte strand op curacao

Klein Curaçao

Om Klein Curaçao te bezoeken ben je wel wat langer onderweg, je moet namelijk de boot pakken omdat dit een apart eiland is. Echter zeker de moeite waard, want het water is hier nóg blauwer en de stranden nóg witter dan op Curaçao. Doordat dit eiland onbewoond is, voelt dit nog meer als een klein paradijs. Let er wel op dat er daardoor weinig faciliteiten op het eiland zijn.

Nieuwsgierig geworden naar Klein Curaçao? Lees hier alles over Klein Curaçao!

De Grote Knip

Grote Knip is gelegen in Bandabou, aan de westkust van Curaçao. Wanneer de lokale bevolking over dit strand praat, wordt het strand ook wel Playa Abou genoemd. Het strand ligt op ongeveer een uur rijden met de auto vanaf Willemstad en is gelegen tussen twee steile rotswanden. Grote kans dat je al eerder foto’s hebt gezien van Grote Knip wanneer je hebt gezocht naar Curaçao. Dit strand is namelijk een populaire bestemming om mooie foto’s te maken vanwege het heldere water en het hagelwitte strand. Neem dus zeker je fototoestel mee! Aan de linkerkant van de baai bevindt zich een rots die zich perfect uitleent voor een heuse fotoshoot. Poseer met de azuurblauwe zee, hagelwit strand en groene bergen in de achtergrond, een mooie vakantiefoto gegarandeerd!

De Kleine Knip

Reis iets verder vanaf Grote Knip en je komt aan bij het kleine broertje: Kleine Knip. Mocht je Grote Knip wat te druk vinden, dan is Kleine Knip een ideaal strand om je even op terug te trekken. Ook dit strand is gelegen tussen twee steile rotswanden. Ga lekker op het strand liggen en neem af en toe een verfrissende duik. Zin in een activiteit? Het water bij Kleine Knip is rustig, wat het de ideale plek maakt om te gaan snorkelen! Verder zijn er op dit strand relatief weinig faciliteiten, houdt daar dus rekening mee tijdens je bezoek.

Jan Thiel

Wil je naar een strand vol faciliteiten? Ga dan zeker naar Jan Thiel. Dit strand is op zo’n 8 kilometer vanaf Willemstad. Dit is één van de favoriete bestemmingen van Nederlandse toeristen om te bezoeken. Het is dan ook een bruisend strand dat vol zit met leven. Om het strand op te kunnen betaal je een entreeprijs, waarna je tot in de late uurtjes hier nog heerlijk kunt vertoeven. Je kunt bijvoorbeeld dineren op het strand, een drankje doen bij Zanzibar, of dansen bij één van de vele live-optredens.

Mooiste stranden van Curaçao
Golfbreker bij het strand Santa Cruz in Curacao

Santa Cruz

Een begrip in Curaçao: Santa Cruz. Dit strand dankt zijn bekendheid aan ‘Captain Goodlife’. Deze meneer heeft bij Santa Cruz zijn bedrijf ‘Let’s Go Watersport’, waar hij zijn populaire boottochten geeft. Met passie vertelt Captain Goodlife over de prachtige omgeving van Santa Cruz en kun je een kijkje nemen in het nabijgelegen moeras. Je hebt gratis toegang tot Santa Cruz en we raden je aan hier zeker een kijkje te nemen!

Mambo Beach

Mambo Beach is misschien wel het bekendste strand van Curaçao, in de buurt van Jan Thiel. Dit strand heeft ontzettend veel te bieden. Plof lekker neer bij een bar en geniet van het uitzicht onder het genot van een verfrissend drankje. Zin in wat meer actie? Er zijn ook vele watersporten die te beoefenen zijn, zoals over het water scheuren met een jetski. Wanneer de dag ten einde komt, kun je jezelf verplaatsen naar Mambo Boulevard. Deze boulevard zit vol restaurants. Je kunt er terecht voor lokale gerechten, maar ook voor andere keukens wereldwijd ben je hier aan het goede adres. Keuze genoeg! Voor degene die nog zin heeft om de dag af te sluiten met een feestje, zit bij Mambo Beach goed. Hier kun je vooral ‘s weekends goed feesten waarmee je door kunt gaan tot in de vroege uurtjes. Ook voor dit strand wordt een entreeprijs gevraagd.

Verliefd koppel dat rondloopt op Mambo Beach in Curacao
Mambo Beach met parasols
Luchtfoto van Mambo Beach
Arrow
Arrow

In deze blog hebben we enkele van de mooiste stranden van Curaçao besproken, die je zeker moet overwegen tijdens je Caribische vakantie. Van het heldere water en hagelwitte zand van Playa Porto Marie tot het idyllische Playa Cas Abao met zijn palmbomen en ontspannende massages. Dus, droom lekker verder over die Caribische vakantie, want deze prachtige stranden staan klaar om ontdekt te worden. Veel plezier op Curaçao!