Logo Caribische Vakanties
varkens-strand-curac╠žao-vakantie
Geniet van zon, zee en varkens op het Varkensstrand van Cura├žao

Het strand ‘Playa Porto Mari’, beter bekend als het varkensstrand, ligt aan de westkust van het eiland. Het is een van de mooiste stranden van Curaçao en ligt tussen de plaatsen Sint Willibrordus en Soto. Het strand heeft veel bijzondere kenmerken, zoals de twee varkens die er rondlopen.

Varkensstrand Zee Curac╠žao

Wat maakt dit strand zo bijzonder?

Playa Porto Mari is om verschillende redenen een bijzondere plek om heen te gaan. Waaronder het unieke rif dat dicht bij de kust ligt. Deze plek is erg populair onder de duikers en snorkelaars, er is ook een duikschool te vinden. In de onderwaterwereld bij het rif zijn er veel tropische vissen en koraal te vinden. Dit strand is ook erg bijzonder door de varkens die er rondlopen, vooral bij toeristen is dit een populaire attractie. Er worden regelmatig foto’s gemaakt van deze vriendelijke dieren.

Daarnaast is het strand ook goed verzorgd. Je kunt er bijvoorbeeld ligbedden en parasols huren. Ook kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes in het lokale restaurant. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig en er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals kajakken en paddleboarden.

De horeca op op Playa Porto Mari

Op het strand kun je genieten bij verschillende horecagelegenheden. Bij de strandbar ‘Klemi’s Kitchen’ kun je diverse snacks en drankjes bestellen. Daarnaast zit er een restaurant genaamd ‘Porto’, hier kun je ontbijten, lunchen en dineren! Als je wilt genieten van een drankje en van live muziek met een prachtig uitzicht op de zee is de bar ‘Blues Bar’ zeker een goede keuze.

Bereikbaarheid en prijzen

Het strand ligt ongeveer een half uurtje rijden van Willemstad. Vanuit Willemstad neem je de weg naar Westpunt, daarna sla je af naar de weg richting Sint Willibrordus. Onderweg kom je langs de flamingo’s die je kunt spotten bij de Jan Kok Baai en langs de mooie kerk van Sint Willibrordus. Bij het strand is voldoende parkeergelegenheid. Als je alleen een bezoekje brengt aan de strandtent is de entree gratis, anders bedraagt het 5 Antilliaanse gulden per persoon. Voor de strandbedjes betaal je ongeveer 6 tot 11 Antilliaanse gulden per persoon.

Varken op het strand Curac╠žao

Wat is het verhaal achter Woody en Willy de varkens?

Hoe ze op het strand beland zijn

De varkens, genaamd Woody en Willy, hebben eerst een lange tijd in het natuurgebied gewoond dat grenst aan het strand. Ze kwamen vaak langs op de Playa Porto Mari om te genieten van de rust en het lekkere eten dat ze daar kregen. Daardoor kwamen ze steeds vaker langs, dit heeft ervoor gezorgd dat de varkens als mascottes geadopteerd zijn door de eigenaren van het strand.

De namen Woody en Willy

Leuk om te weten! De strandgasten hebben de namen Woody en Willy bedacht, dit in samenwerking met de eigenaren van het strand. De naam Willy is vernoemd naar een lokale Curaçaose artiest en de naam Woody is vernoemd naar een bekende Amerikaanse acteur.

Hoe moet je omgaan met deze dieren?

Het is niet de bedoeling dat je te dicht bij de varkens komt, het zijn natuurlijk gewoon echte dieren. Het wordt van de bezoekers verwacht dat ze de varkens met rust laten. Ze maken natuurlijk deel uit van de lokale natuur en moeten met respect behandeld worden. Er zijn speciale voederplekken geplaatst op het strand, zodat de varkens ongestoord lekker kunnen eten. Het is al een hele beleving om de varkens te zien rondrennen op het strand of te zien zwemmen in het verfrissende heldere water. Je kunt wel foto’s van Woody en Willy maken, ze zijn namelijk niet cameraschuw. Deze twee hebben zelfs een eigen Instagrampagina!

Beleef het bijzondere varkensstrand

Playa Porto Mari is dus niet zomaar een strand, het is de thuisbasis van de varkens Woody en Willy. Op het strand is er genoeg te beleven voor iedereen. Het is dus een must voor op je lijstje en staat ook in de Top 10 activiteiten van Curaçao. Je kunt hier verschillende activiteiten uitvoeren of gewoon lekker ontspannen op het strand, waar de varkens om je heen lopen. Een indrukwekkende belevenis!