Logo Caribische Vakanties
Top 10 activiteiten Curacao
Top 10 activiteiten op Cura├žao

Op Curaçao kun je heerlijk tot rust komen door op de hagelwitte stranden te liggen en af en toe een verfrissende duik te nemen in de azuurblauwe zee. Maar ook voor de vakantieganger die van avontuur houdt, heeft Curaçao genoeg te bieden. Voor ieder wat wils! In deze blog delen we de top 10 activiteiten op Curaçao, zodat je alles haalt uit je vakantie op dit prachtige eiland!

1. Snorkelen met schildpadden

Schildpadden zijn prachtige dieren. Je kunt ze op veel plekken op Curaçao spotten van een afstand, maar hoe mooi is het om samen met deze dieren door de heldere zee te zweven? Hiervoor kun je het beste naar Playa Grandi gaan, daar zijn namelijk de meeste schildpadden te vinden. Boek bij dit strand een georganiseerde tour en ga lekker een middag zwemmen met zeeschildpadden!

Ja, ik wil met schildpadden snorkelen!

Snorkelen Caribbean
Duiken Caribbean

2. Duiken

Eén van onze favoriete activiteiten op Curaçao. Door te snorkelen kun je al heel wat moois zien van de onderwaterwereld in Curaçao, maar duik nog dieper en laat je verrassen door nóg meer kleurrijk koraal en prachtige vissen. Ga een middag duiken onder begeleiding of volg een meerdaagse cursus om je duikbrevet te halen en ga op ontdekkingstocht.

Wil je meer lezen over duiken lees onze blog en klik hier.

3. Catamarantocht naar Klein Curaçao

Op slechts 10 kilometer afstand ligt een klein paradijsje, genaamd Klein Curaçao. Het is als een van de weinige eilanden in het Caribisch gebied nog onbewoond. Ook hier kun je genieten van de parelwitte stranden en de heldere, blauwe zee. Ga in stijl naar Klein Curaçao door te varen op een catamaran. Afhankelijk wat voor tour je boekt kun je genieten van bijvoorbeeld een heerlijk barbecue-lunchbuffet op de boot, ga je onderweg een stop maken om te snorkelen tussen het prachtige koraalrif en vissen en drink je een drankje aan de bar gevestigd op de boot. Een ultiem dagje genieten!

Klein Curac╠žao
Varken op het strand Curac╠žao

4. Bezoek het Varkensstrand

Varkens op een strand, misschien niet dieren die je direct op een strand zou plaatsen, maar toch is het waar. Deze gezellige dieren zijn te spotten op Playa Porto Marie, een strand gelegen in het noordwesten van Curaçao. De varkens leven in het nabijgelegen natuurgebied en brachten af en toe een bezoek aan het strand. Ze hebben het naar hun zin op dit strand, want ze blijven maar terugkomen! Het is verder wel de bedoeling dat je de varkens met rust laat en afstand houdt, maar van een afstandje is het ook zeker leuk om ze te bewonderen. Ook niet voor niets dus dat het varkensstrand niet kan ontbreken in onze lijst met de leukste activiteiten op Curaçao.

5. Ga op pad in Willemstad

Waarschijnlijk staat deze al op je to-do lijst als je van plan bent om naar Curaçao te gaan: Willemstad bezoeken! Deze kleurrijke hoofdstad heeft genoeg leuks te bieden. Struin door de wijken Otraban en Sharloo om alle verschillende kleuren van de stad te bewonderen. Ga wandelen langs de Handelskade en over de pontjesbrug. Voor de geschiedenisliefhebber zijn hier ook musea te vinden om meer te leren over Curaçao, zo heb je het Kura Hulanda Museum dat het verhaal van de slavenhandel vertelt.

De brug met de kleurige huizen in willemstad in curacao
Jeep of Quad tour

6. Touren met quad of Jeep

Zin in een stoere activiteit? Dan is het zeker aan te raden om een tour te doen waar je gaat rondscheuren op een quad of jeep! Op deze manier leer je de andere schoonheden van het eiland kennen door meer de natuur in te trekken. Ga quad rijden als je zelf het heft in handen wilt nemen. Niet echt een held in het besturen van dit ruige voertuig? Stap dan bij een tourguide in een jeep om zo alsnog al het moois te ervaren!

Ja, ik wil op jeepsafari

7. Christoffelberg beklimmen

Zin in nog meer avontuur? Dat kan! In het Christoffelpark ligt de Christoffelberg; een 375 meter hoge berg die een mooi uitzicht biedt over Curaçao. Doordat de berg niet extreem hoog is, is het beklimmen ervan geschikt voor iedereen. Je hoeft dus geen sportieveling te zijn om de top te bereiken. Voor het beklimmen van deze berg moet je wel even een wekker zetten, je moet namelijk voor 10 uur ‘s ochtends beginnen aan de klimtocht. Dit zodat je weer op tijd beneden bent, aangezien het in de middag te heet is om de Christoffelberg te beklimmen.

Christoffelberg
mooi-strand-curacao

8. Ontdek de mooiste stranden

Na een actieve ochtend door bijvoorbeeld het beklimmen van de Christoffelberg, kun je ’s middags goed gebruiken om even bij te komen. Op Curaçao zijn genoeg mooie stranden te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen. De mooiste stranden vind je bij Jan Thiel Baai, Mambo Beach en Piscadera Baai.

9. Zonsondergang bij Santa Martha Baai

Wat maakt een al prachtig uitzicht nog mooier? Een zon die langzaam ondergaat! Ga hiervoor naar het uitkijkpunt bij Santa Martha Baai. Droom weg bij het heerlijke uitzicht terwijl de zon langzaam achter de heuvels verdwijnt. Een uitzicht om nooit meer te vergeten! Wanneer de zon onder is kun je lekker in de buurt een hapje gaan eten, bijvoorbeeld bij Landhuis Klein Santa Martha. Een aanrader!

Santa Martha Baai
Zanzibar Willemstad

10. Uitgaan

Houd je wel van een feestje? Ook dat kan op Curaçao! Het eiland kent een bruisend nachtleven waar eigenlijk elke dag wel iets te doen is. Van kleinschalige salsa-avonden bij lokale barretjes tot aan grote strandfeesten; alles komt hier voorbij. Zanzibar en Mambo Beach Club zijn één van de bekendste strandtenten waar gefeest kan worden tot in de vroege uurtjes. Daarnaast zijn er ook nog grote feesten die je niet wil missen als je op Curaçao bent. Elke laatste vrijdag van de maand wordt de Full Moon Party georganiseerd op Kokomo Beach, waar zo’n 3.000 feestgangers samenkomen op het strand om flink te feesten.