Logo Caribische Vakanties
oranjestad-aruba-vakantie
De beste restaurants op Aruba die je niet wilt missen!

Restaurants Aruba

Als je ergens lekker kan eten, dan is dat wel op Aruba. Met alle verschillende keukens die worden aangeboden weet je zeker dat je een avond goed kan dineren. Laat je verrassen door Arubaans eten, dat is geïnspireerd op de Franse, Spaanse, Afrikaanse, Aziatische en Indiaanse keuken. Wij hebben de beste restaurants van Aruba voor je op een rijtje gezet. Lees hier welke restaurants je niet wil overslaan tijdens je vakantie!

Aqua Grill Aruba

Aangezien we ons op een eiland bevinden is het niet gek dat we meerdere visrestaurants tegenkomen. Breng ook zeker een bezoekje aan Aqua Grill Aruba, gelegen in Palm Beach. Sinds 2002 vind je hier de lekkerste lokale en internationale vissen. Klassieke visgerechten worden gecombineerd met een eigentijdse keuken, waardoor Aqua Grill populair is geworden. Het restaurant heeft een luxueuze uitstraling en is zeer geschikt voor een romantisch avondje dineren.

Adres: J.E. Irausquin Blvd 374, Noord, Aruba. Het restaurant is elke dag geopend van 17:00-23:00. Neem een kijkje op de website van “Aqua Grill Aruba“.

Gegrilde zalm geserveerd op een bord
quinta del carmen gerecht geserveerd

Quinta del Carmen

Gevestigd in een gerestaureerd Arubaanse kunuku (landhuis) in Oranjestad, biedt Quinta del Carmen een unieke eetervaring. Het restaurant combineert de rijke geschiedenis van Aruba met heerlijke culinaire creaties. Het menu is geïnspireerd op de lokale keuken en biedt een scala aan gerechten bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Van traditionele stoofschotels tot gegrilde vleesgerechten, elke hap bij Quinta del Carmen is een viering van Arubaanse smaken.

Adres: Bubali 119, Oranjestad, Aruba. Het restaurant is de hele week geopend van 17:00-22:00. Neem een kijkje op de website van “Quinta del Carmen“.

Gasparito Restaurant

Gasparito Restaurant neemt je graag terug in de tijd, toen restaurants nog intiemer en authentieker waren. Hier kun je genieten van traditioneel Arubaans eten. Dit restaurant is zeker een aanrader als je wat meer wil afwijken van de toeristische plekken en meer wil weten over de locals. De eigenaren vertellen je namelijk graag hoe het is om op Aruba te leven! Reserveren is wel verstandig, het restaurant heeft namelijk vanwege zijn intieme setting weinig zitplekken.

Adres: Gasparito #3, Noord, Aruba. Het restaurant is ma t/m za geopend van 18:00-20:00. Neem een kijkje op de website van “Gasparito Restaurant“.

Drankje in aruba

Lima Bistro Aruba

Lima Bistro is met het blauw-oranje thema en intieme setting zeker een restaurant waar je naartoe wil gaan. Lima Bistro is een familierestaurant en dat merk je: het personeel geeft je een warm welkom en zorgt voor heerlijke gerechten. Verschillende culturen komen samen, zowel in het personeel als in het eten, wat zorgt voor een unieke ervaring. Hier kun je Arubaans eten wat is beïnvloed door de Peruaanse en internationale keukens.

Adres: Harbour House Aruba, Blue Bay Aruba, Weststraat 2, Oranjestad, Aruba. Het restaurant is ma t/m za geopend van 17:30-22:30. Neem een kijkje op de website van “Lima Bistro Aruba“.

Barefoot restaurant

De naam zegt het eigenlijk al. Bij dit restaurant kun je genieten van heerlijke gerechten terwijl je met je blote voeten in het zand zit. Het terras van Barefoot zit namelijk direct op het strand! Terwijl je geniet van de heerlijke gerechten en chique wijnen, hoor je de rustige golven en zie je de zon langzaam ondergaan. Een waar genot! Het eten varieert van vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Grote kans dat er voor iedereen iets lekkers tussen zit!

Adres: L.G. Smith Boulevard 1, Oranjestad, Aruba. Het restaurant is elke dag geopend van 17:00-22:00. Neem een kijkje op de website van “Barefoot restaurant“.

Pastechi House

Waar de andere aanraders meer restaurants zijn om te dineren, is Pastechi House een plek waar je langs kunt gaan voor een kleine Arubaanse snack. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is Pastechi House een soort bakkerij waar ze gevulde deeghapjes verkopen. Dit is een typisch Arubaanse snack en komt met veel verschillende vullingen. Gouda kaas, garnaal, tonijn of zelfs haai: niks is te gek. Pastechi House vind je in Oranjestad, een goed idee dus om een snack te halen en door de kleurrijke wijk te lopen.

Adres: Caya G. F. Betico Croes #42, Oranjestad, Aruba. Het restaurant is ma t/m za geopend van 07:00-19:00.

Restaurant Papiamento Aruba

Al sinds 1983 zet Papiamento Aruba de lekkerste authentieke gerechten op tafel. Papiamento is een echt familierestaurant, de meeste personeelsleden werken er al meer dan 15 jaar. Dankzij die vele jaren ervaring weten ze goed wat de favoriete gerechten zijn van vaste en lokale klanten, dit zijn dan ook de gerechten die zij op hun menukaart hebben gezet. Zo weet je zeker dat je lekker eet!

Adres: Washington 61, Noord, Aruba. Het restaurant is ma t/m za geopend van 18:00-22:30. Neem een kijkje op de website van “Restaurant Papiamento Aruba“.

Café The Plaza Aruba

Of je nou wil ontbijten, lunchen of avondeten: bij Café The Plaza ben je aan het goede adres. Het restaurant is gelegen aan een gezellig plein waar in het weekend lekker wordt gedanst. Hier moet je zijn wanneer je dagen hebt genoten van Arubaans eten en heimwee krijgt naar typisch Hollandse snacks. Bitterballen, Hollandse haring en Zeeuwse mosselen: het staat allemaal op de kaart. Terwijl je eet kun je genieten van live muziekoptredens, pubquizzen en nog veel meer.

Adres: Renaissance Marketplace, Lloyd G. Smith Blvd 9, Oranjestad, Aruba. Het restaurant is elke dag geopend van 07:30-23:00. Neem een kijkje op de website van “Café The Plaza Aruba“.

The Kitchen Aruba

Op zoek naar een lekkere Arubaanse lunch? Dan zit je goed bij The Kitchen! Hier kun je genieten van een gevarieerd buffet met salades, sushi, vlees, vis, pasta en nog meer. Het buffet is geïnspireerd op de Latijnse en Caribische keuken, waardoor je op een fijne manier kunt kennismaken met al het lekkere eten dat deze keukens te bieden hebben. Je betaalt hier per gewicht van je bord, dus zo weet je zeker dat je betaalt voor wat je daadwerkelijk gaat eten.

Adres: Italiëstraat 13, Oranjestad. Het restaurant is elke dag geopend van 11:30-16:00. Neem een kijkje op de website van “The Kitchen Aruba“.

Que Pasa Restaurant Aruba

Culinair genieten doe je bij Que Pasa! Dit restaurant serveert een variatie van internationale specialiteiten, zoals ravioli en eend. Daarnaast maken ze bij Que Pasa verse sushi bij hun zogenoemde Dragonfly sushi station. Bij dit heerlijke eten hoort natuurlijk ook iets te drinken. De sommelier kan je precies vertellen welke wijn een goede match is bij je gerecht.

Adres: Wilhelminastraat 18, Oranjestad, Aruba. Het restaurant is geopend op ma t/m do van 16:00-23:00, vr van 12:00-23:00 en za & zo van 11:00-23:00. Neem een kijkje op de website van “Que Pasa Restaurant Aruba“.

Zeerover Aruba

Zin in verse vis? Dan is restaurant Zeerover the place to be! Vers gevangen vis wordt zo vanuit de zee gehaald en heerlijk geserveerd bij dit restaurant. Deze vis wordt gefrituurd geserveerd en is lekker om te eten met een frietje erbij. Proost met een biertje en geniet van het uitzicht dat je over de zee hebt!

Adres: Savaneta 270, Savaneta, Aruba. Het restaurant is di t/m zo geopend van 11:00-21:00.

Een quintadelcarmen gerecht

Dit is slechts een greep uit de vele restaurants die Aruba te bieden heeft. Aruba staat bekend om zijn diverse culinaire scene, en de restaurants die hier te vinden zijn, bieden een breed scala aan smaken en ervaringen. Wat je ook zoekt, van lokale lekkernijen tot internationale gerechten, Aruba heeft voor elk wat wils.

Vergeet ook niet de lokale markten te bezoeken, waar je vers fruit, vis en andere lekkernijen kunt kopen om zelf te bereiden. Aruba staat bekend om zijn verse ingrediënten, en het is een geweldige ervaring om de lokale smaken in je eigen keuken te ontdekken. Maar misschien wel het leukste van alles is om gewoon rond te dwalen en je te laten verrassen door de lokale eetgelegenheden die je onderweg tegenkomt. Van kleine eettentjes die de beste empanadas serveren tot gezellige cafés waar je kunt genieten van een kopje koffie met een versgebakken broodje, Aruba heeft tal van verborgen culinaire pareltjes die wachten om ontdekt te worden.

Tijdens je verblijf op Aruba is het niet alleen belangrijk om de bekende restaurants te proberen, maar ook om avontuurlijk te zijn en de lokale smaken te verkennen. Een heerlijke maaltijd is op dit eiland altijd gegarandeerd, en wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete gerecht. Geniet van de gastronomische ontdekkingsreis op Aruba!