Logo Caribische Vakanties
Ontdek heerlijk Arubaans eten
Ontdek heerlijk Arubaans eten

Wanneer je denkt aan een tropisch paradijs zoals Aruba, komen beelden van witte zandstranden, kristalheldere wateren en warme zonnestralen waarschijnlijk als eerste in je op. Maar er is nog een aspect van dit Caribische eiland dat je zintuigen zal verrassen: de Arubaanse keuken! Duik in de smaakvolle wereld van het Arubaanse eten en proef de uiteenlopende smaken.

Niet alleen, maar samen

Naast het heerlijke Arubaanse eten zijn er ook speciale eetgewoonten die de Arubaanse cultuur weerspiegelen. Familie en gemeenschap spelen een belangrijke rol bij het delen van maaltijden. Het is gebruikelijk om grote maaltijden te bereiden en deze te delen met vrienden en familie, waarbij het genieten van eten een sociale aangelegenheid wordt. Bovendien is het respecteren van oudere familieleden en gasten tijdens de maaltijd een teken van beleefdheid en traditie!

Arubaanse delicatessen

Arubaans eten kent een rijke mix van invloeden, variërend van inheemse tradities tot Spaanse, Nederlandse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Een van de meest iconische gerechten is Keshi Yena, een heerlijk gerecht van gevulde kaas. De kaas wordt uitgehold en gevuld met een smakelijke mix van vlees, groenten en kruiden, wat een heerlijke smaakexplosie geeft. Als kleine snack zijn Pastechi verrukkelijk om te eten. Dit zijn gefrituurde deeghapjes gevuld met vlees, kaas of vis.

Arubaans eten - Pastechi
Arubaans eten - Stoba

Proef de keuken

De Arubaanse keuken biedt een kleurrijk scala aan smaken en texturen. Proef de heerlijke Pan Bati, een traditioneel maïsbrood dat vaak wordt geserveerd bij ontbijt en diner. Dit brood heeft een unieke textuur en wordt vaak geserveerd bij vleesgerechten, stoofschotels en soepen. Maak de Pan Bati zoet door suiker aan te brengen en je hebt een heerlijke pannenkoek. Fan van stoofschotels? Dan is Stoba zeker het proberen waard. Stoofpotten zijn zeer divers en kunnen met verschillende groenten en vlees bereid worden. Op Aruba zul je Stoba ook vaak tegenkomen met geitenvlees, iets wat veel wordt gegeten daar.

Arubaanse visgerechten

Liefhebbers van vis kunnen goed terecht op Aruba. De nationale keuken kent meerdere, smaakvolle visgerechten. Zo is bijvoorbeeld Red Snapper of Pisca Cora een must-try. Deze stevige vis met milde smaak is een heerlijk stuk vlees om te eten in een gerecht. Bijvoorbeeld in ‘funchi’. Deze vis wordt gebakken en geserveerd met een zachte maïspap, wat een geweldige combinatie van smaken oplevert. Pisca Hasa is ook een favoriet onder Arubanen. Deze vis vraagt niet om een hele bereidingswijze, het hoeft namelijk alleen maar gebakken te worden in Creoolse kruiden. Eenvoudig, maar zeer smaakvol!

Arubaans eten - red snapper
Aantal restaurants Aruba

Restaurant met authentiek Arubaans eten

Het proberen van Arubaans eten mag zeker niet ontbreken aan je vakantie op Aruba. Op die manier maak je echt kennis met de cultuur en gewoonten van het volk. Hoe leuk is het ook om eens weg te blijven van alle restaurants waar het stikt van de toeristen? Een echt vakantiegevoel gegarandeerd. Bij welke restaurants moet je dan zijn om authentiek, Arubaans eten geserveerd te krijgen? Wij hebben een lijst voor je gemaakt van de lekkerste restaurants voor ontbijt, lunch, diner en snacks.

The Old Cunucu House Aruba
Adres: Palm Beach 150, Noord, Aruba
Openingstijden: elke dag geopend van 11:30-22:30

O’Niel Caribbean Kitchen
Adres: Bernard van de Veen Zeppenfeldstraat 15, San Nicolas, Aruba
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 12:00-20:00, zondag van 11:00-17:00 en maandag gesloten

Saco di Felipe
Adres: St Maarten Straat, San Nicolas, Aruba
Openingstijden: zondag t/m donderdag 17:30-23:00, vrijdag en zaterdag 17:30-00:00

Kamini’s Kitchen
Adres: St.Christoffelbergweg, San Nicolas, Aruba
Openingstijden: woensdag t/m maandag van 11:00-21:00, dinsdag gesloten

Nog niet uitgegeten? Bekijk dan ook de beste restaurants van Aruba.