Logo Caribische Vakanties
Stranden Aruba
De mooiste stranden van Aruba

Tijdens een vakantie op Aruba moet je zeker een bezoek brengen aan de mooie stranden die het eiland te bieden heeft. In totaal kent het Aruba 22 verschillende stranden, waarvan wij een selectie hebben gemaakt wat de beste stranden zijn om te bezoeken. Zo weet je zeker dat je een onvergetelijke vakantie gaat hebben met adembenemende uitzichten!

Eagle Beach Aruba

Eagle Beach

Een strand waar je zeker een bezoekje aan moet brengen is Eagle Beach. Dit strand is door TripAdvisor uitgeroepen tot beste strand van het Caribisch gebied. Daarnaast is het ook uitgeroepen tot tweede beste strand ter wereld, dus je weet zeker dat je goed zit met een bezoek aan Eagle Beach. Wat maakt dit strand nou zo prachtig? Eagle Beach is het breedste strand dat Aruba kent en is bekleed met heerlijk zacht zand. Het water is geschikt voor een verfrissende duik of het uitoefenen van verschillende watersporten. Wanneer je over de zee kijkt kun je tot in de verte kijken over het Caribisch gebied. Op het strand zelf staan twee iconische bomen die veel worden gebruikt in reclamecampagnes voor Aruba. Zeer fotowaardig!

Arashi Beach

Mocht je redelijk in het noorden van Aruba verblijven, dan is Arashi Beach zeker een aanrader. Hier vind je een mooie en rustige zee, waar je je prima kan vermaken. Op het strand zijn ligbedden te huur waarmee je heerlijk een poos op het strand kan liggen zonnen. Wissel af met een verfrissende duik en ga een stukje zwemmen: daarvoor is de zee hier zeer geschikt! Ook als je wilt snorkelen ben je hier aan het goede adres, er zijn enkele snorkelspots waar je goed kan snorkelen. Zorg ervoor dat je aan de linkerkant van het strand het water ingaat, daar is de kans het grootst om prachtige vissen te kunnen bekijken. Aan het strand bevindt zich ook een beachbar, dus voor een klein hapje of drankje kun je hier ook goed terecht.

Wanneer je niet in het noorden van Aruba verblijft, kun je hier alsnog makkelijk komen. Ga met het openbaar vervoer en stap uit bij de bushalte die direct aan het strand gelegen is.

Druif Beach

Als je doorloopt bij Eagle Beach loopt het strand over in Druif Beach. Het strand is hier nog steeds prachtig en je kunt jezelf prima vermaken door te zonnen, te wandelen of een watersport uit te oefenen. Het is hier relatief rustig, dus een perfect strand voor als je even de drukte uit Oranjestad wil ontglippen. Doordat het strand redelijk centraal gelegen is, zijn er genoeg faciliteiten in de buurt. Veel strandtenten en restaurants liggen hier op een steenworp afstand.

Manchebo Beach

Één van de mooiste stranden van Aruba is misschien wel Manchebo Beach. Het parelwitte strand is het breedste strand van Aruba en is oogverblindend. Er komen relatief weinig mensen naar dit strand, waardoor het een heerlijke plek is om tot rust te komen. Voor de sporters is er wel een volleybalnet aanwezig, dus als je zin hebt in een actief potje beachvolleybal tussen het zonnebaden door dan ben je hier zeker aan het goede adres!

Tip: Naast het bezoeken van de stranden van Aruba kun je er ook voor kiezen om deze vanaf het water te bewonderen, bijvoorbeeld door een prachtige rondvaart tijdens zonsondergang of een 4-gangen dinercruise op zee.

Zonsondergang strand Aruba

Mangel Halto

De onderwaterwereld bij Mangel Halto is prachtig, je kunt hier veel kleurrijke vissen en schildpadden vinden, daardoor een ideale plek om te snorkelen of te kajakken. Dit strand is in de buurt van Oranjestad en bevindt zich aan de westkant van het eiland. Het is een relatief rustig strand, dus hier kun je goed terecht als je van privacy houdt. Dit strand wordt vooral bezocht door locals die hier graag leren zwemmen. Gepaard met de hoeveelheid mangrovebomen zorgt dit voor een mooi en uniek aanzicht.

Palm Beach

Een van de populairste stranden van Aruba ligt in het noordwesten: Palm Beach, dus verwacht hier zeker wat drukte als je het strand bezoekt. De drukte uit zich in gezelligheid op het strand, in de strandtenten, restaurant en bars. Ook op het water valt genoeg te doen, zoals parasailen en rondvaren met een speedboat. Omdat Palm Beach ook een uitgaansgebied is, kun je hier ‘s avonds nog goed terecht om een leuk feest mee te pakken in één van de nachtclubs.

Baby Beach Aruba

Baby Beach

In het zuidoosten van Aruba ligt in het uiterste puntje het strand Baby Beach, in de buurt van San Nicolas. Baby Beach is zeer geschikt om te bezoeken als je op vakantie gaat met het gezin met kleine kinderen, vanwege de rustige zee en het ondiepe water. Je kunt redelijk ver de zee ingaan en alsnog op de bodem staan. Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar waardoor je je een poos kunt vermaken op dit strand. Ondanks het ondiepe water kun je hier prima snorkelen en ook voor een lekkere hamburger ben je op dit strand aan het goede adres.

Sluit je stranddag af met een goede maaltijd

Aruba kent genoeg mooie stranden om de hele dag je te vermaken. We begrijpen dat je na een actieve snorkeltour wel behoefte hebt aan een hapje eten, daarom hebben wij onze top tien beste restaurants op Aruba voor je!