Logo Caribische Vakanties
zonsondergang op aruba
Uitgaan op Aruba - ontdek het bruisende nachtleven!

Voor een goed feestje kun je zeker op Aruba terecht. Overdag kun je genieten van de prachtige stranden en omgeving, maar daarna hoef je niet gelijk terug te keren naar je hotel of appartement. Zodra de zon ondergaat, verandert Aruba in een gezellige locatie waar je genoeg feesten kunt vinden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Je kunt ervoor kiezen om neer te ploffen op een gezellig terras en rustig aan te doen of ga helemaal los en schud je heupen op feestelijke salsamuziek. Je verveelt je geen seconde tijdens het uitgaan op Aruba!

Losgaan in Oranjestad

Voor de beste feesten en meeste keuze ga je naar Oranjestad. Sommigen noemen het zelfs Klein Las Vegas. Oranjestad kent een gezellige ‘strip’ (uitgaansstraat) waar verschillende winkels, restaurants, bars en clubs aan liggen. Hierdoor is het makkelijk om van bar naar bar te hoppen en te ontdekken waar de leukste feestjes zijn! We raden je dan ook vooral aan om lekker op ontdekkingstocht te gaan.

aruba-in-de-nacht

Clubs en discotheken

Niet alleen in Oranjestad kun je goed terecht voor een feestje. Ga bijvoorbeeld in noordelijke richting naar Palm Beach en kom nog een breed aanbod aan clubs en discotheken tegen! Er zijn genoeg mogelijkheden om uit te gaan op Aruba. Onze favoriete clubs hebben we op een rijtje gezet.

Moomba Beach Bar & Restaurant

Misschien wel de bekendste beach club van Aruba: Moomba Beach Club! Aan het begin van de avond kun je hier vooral terecht voor een smakelijk diner met lekkere drankjes. Later wordt de bar omgetoverd tot een echte uitgaansgelegenheid, met optredens van dj’s en bands. Geniet van de lekkere cocktails die worden geserveerd en feest door tot in de vroege uurtjes!

Cage Night Club

Voor een onvergetelijke avond ga je naar Cage Night Club! In deze club worden regelmatig drag shows georganiseerd, waar de drag queens alles geven om een geweldige show te geven. Prachtige outfits, een gemoedelijke sfeer en lekkere drankjes zorgen ervoor dat je een fijne avond zal beleven.

South Beach

Naar South Beach kom je om een avond goed te dansen. Deze club vind je in Palm Beach en heeft een uitgebreide cocktailkaart. De bar is overdekt, maar verder zit je heerlijk in de buitenlucht. Aan de zijkant staat een dj populaire muziek te draaien waar je lekker op los kunt gaan.

zonsondergang op aruba

Cafés en bars

Iets minder fan van clubs en discotheken? Dan zijn café’s en bars wat voor jou. Alhoewel je hier ook flink kunt dansen, is de sfeer hier anders en zul je meer optredens van bands zien. Dat maakt het uitgaan op Aruba lekker divers. We zetten enkele van onze favoriete bars op een rijtje.

The Sopranos Piano Bar

Een avondje swingen op goede muziek doe je bij The Sopranos Piano Bar. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de muziek verzorgd door de beste pianisten die uiteenlopende muziek spelen. Het is dus absoluut niet zo dat er rustige pianomuziek wordt gespeeld. Nee, de hele bar zingt Pianoman van Billy Joel luidkeels mee! Een leuke avond gegarandeerd.

Café Chaos

Deze typische kroeg met bruin interieur is precies wat je van een kroeg verwacht! Hier kun je gezellig heen om te genieten van een koud biertje of lekkere cocktail. Café Chaos is de hele week geopend, maar vooral in het weekend is het heel gezellig. Op zaterdag is hier altijd wel een band te vinden die gezellige live muziek speelt.

Saloon Bar Aruba

Waan je in het Wilde Westen in de Saloon Bar! Deze gezellige bar is gelegen in Palm Beach en doet echt aanvoelen als een salon uit western movies. Zoals een echte saloon wordt hier ook voornamelijk countrymuziek gedraaid. Ook als je minder fan bent van countrymuziek is dit nog steeds een leuke plek om een drankje te scoren. De mensen zorgen voor de sfeer en gezelligheid!

Evenementen op Aruba

Het uitgaan op Aruba kent niet alleen maar leuke horecagelegenheden om te bezoeken. Elk jaar worden er op Aruba verschillende evenementen georganiseerd. Deze evenementen wil je zeker niet missen wanneer je op vakantie bent op dit prachtige eiland!

Carnaval

Een van deze grote evenementen is carnaval. Carnaval op Aruba gaat er anders aan toe dan in Nederland. Op Aruba gaan mensen in sierlijke outfits de straat op en wordt er uitbundig gedanst op swingende salsamuziek. In Oranjestad worden grote optochten georganiseerd waar duizenden bezoekers op af komen. Carnaval wordt gevierd in januari tot en met maart, met elk jaar een andere start- en einddatum.

Volksfeesten

Elk jaar wordt op 18 maart de onafhankelijkheid van Aruba gevierd. Op 18 maart 1948 werd voor het eerst een verzoek ingediend door een politicus genaamd Shon A. Eman om Aruba af te scheiden van de Nederlandse Antillen. In 1976 werd deze dag uitgeroepen tot het Volkslied en Vlaggendag. Nog altijd wordt deze dag groots gevierd en komt de Arubaanse trots naar voren. Door het hele eiland vind je culturele festiviteiten en gezellige (sport)evenementen. Houd er rekening mee dat op deze dag de meeste winkels en supermarkten gesloten zijn.

drankjes bar aruba