Logo Caribische Vakanties
zwemflippers duiken op Curacao
Je duikbrevet halen op Curaçao doe je zo

Je duikbrevet halen op Curaçao

Ben je geïntrigeerd door de mysterieuze wereld onder de golven en droom je ervan om de prachtige koralen en kleurrijke vissen van dichtbij te bewonderen? Curaçao biedt je de perfecte gelegenheid om je duikavontuur te beginnen. Ben jij er klaar voor om je onderwateravonturen naar een hoger (of juist dieper) niveau te tillen? In deze blog ontdek je alles over je duikbrevet halen op Curaçao!

Waarom duiken op Curaçao?

Met kristalhelder water, een overvloed aan kleurrijk koraal en een divers zeeleven, is Curaçao een paradijs voor duikliefhebbers. De rijke biodiversiteit van de Caribische Zee komt tot leven in de warme wateren van Curaçao. Duik in een wereld van levendige koralen die dienen als thuisbasis voor een eindeloze variëteit aan tropische vissen, zeeschildpadden en ander exotisch zeeleven. De diepte van het blauwe water zorgt voor een uitnodigende omgeving om onvergetelijke ontmoetingen met zeedieren te ervaren.

Een ander kenmerk dat duiken op Curaçao zo aantrekkelijk maakt, is de toegankelijkheid van de duiklocaties. Met veel riffen en wrakken die zich relatief dicht bij de kust bevinden, hoef je niet ver te reizen om de onderwaterwereld te ontdekken. Of je nu een ontspannen duik wilt maken in ondiepe wateren of op zoek bent naar meer avontuur in diepere gebieden, Curaçao biedt mogelijkheden voor duikers van alle niveaus.

Nog niet zoveel ervaring? Lokale duikscholen en gidsen staan klaar om je te begeleiden en je te laten kennismaken met alles wat zich onder het wateroppervlak bevindt. De combinatie van prachtige duiklocaties en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking maakt duiken op Curaçao tot een onvergetelijke ervaring.

Nog niet helemaal overtuigd? Deze 10 redenen waarom je moet duiken op Curaçao zullen je een handje helpen.

Duiken op Curacao

Kun je duiken zonder duikbrevet?

In principe moet je om te kunnen duiken een duikbrevet in je bezit hebben. Geen zorgen, mocht je nog nooit een duik hebben genomen kun je eerst kennismaken met duiken door een introductieduik te doen. Je leert onder begeleiding enkele basics van het duiken en kunt voorzichtig kennismaken met de onderwaterwereld. Wil je verder de diepte in? Dan is het wel nodig dat je lessen gaat volgen om je duikbrevet te halen.

Mocht je tot de conclusie komen dat duiken niet je ding is: we hebben de 10x de leukste activiteiten op Curaçao voor je op een rij gezet.

Waar behaal ik mijn duikbrevet op Curaçao?

Voor degenen die de duikwereld serieus willen verkennen, is het behalen van een duikbrevet de volgende logische stap. Er zijn verschillende duikscholen te vinden in Curaçao waar je in enkele lessen klaargestoomd wordt om op open water te duiken. We hebben hier enkele duikscholen op een rij gezet, maar informeer ook zeker bij je hotel of accommodatie over de opties die voor jou in de buurt zijn.

TwinDivers
Adres: Boulevard, Willemstad, Dr. Martin Luther King Boulevard, Willemstad, Curaçao

Trunkdivers
Adres: Sint Michiel, Curaçao

Dive Center Scuba Do Curaçao
Adres: Kaya Jan Thiel, Willemstad, Curaçao

The Dive Bus
Adres: Goetoeweg, Willemstad, Curaçao

Duikbrevet halen Curacao

Kosten duikbrevet halen op Curaçao

Het behalen van je duikbrevet vraagt om een investering, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug! Daarnaast is je duikbrevet niet uitsluitend op Curaçao te gebruiken, maar kun je hier wereldwijd plezier van hebben.

De uiteindelijke kosten hangt af van wat je doelen zijn. Je kunt beginnen met een kennismakingsduik, waar je ongeveer 80-90 euro voor betaalt. Vervolgens kun je doorstromen om je Open Water brevet te halen. In 3 of 4 dagen leer je dan alles wat je nodig hebt om op open water te mogen duiken. Hier betaal je tussen de ongeveer 420 euro voor. Wil je nog een stapje verder gaan, zodat je nog dieper en vrijer mag duiken? Dan ga je voor je Advanced Open Water brevet. Om dit te behalen volg je nog drie lesdagen en betaal je nog zo’n 350 euro. Houd er rekening mee dat je ook nog extra kosten kunt verwachten voor je volledige uitrusting, tank en eventueel eten en drinken. Controleer daarom vooraf nog de prijzen bij jouw favoriete duikschool.

De beste plekken om te duiken op Curaçao

Van noord tot zuid: er zijn verschillende plekken op Curaçao langs de kust die een perfect startpunt vormen voor je duikavontuur. We hebben hier een aantal voor je op een rijtje gezet, beginnend bij het meest noordelijke punt. Is een locatie wat verder van je accommodatie verwijderd? Door een auto te huren kun je je makkelijk over het eiland verplaatsen.

Playa Kalki

Deze duikplek staat ook wel bekend onder de naam Alice in Wonderland. Dit komt door de sprookjesachtige wereld die zich onder het wateroppervlak bevindt. Bij Playa Kalki vind je prachtig, kleurrijk koraal waar uiteenlopende vissen doorheen zwemmen. In het water kun je ongeveer tot 30 meter vooruit kijken, waardoor je goed ziet wat er om je heen gebeurt. Het water is hier relatief rustig, wat het een prettige locatie maakt om te duiken. Ben je een ervaren duiker en ga je dieper dan 30 meter de zee in? Dan kun je blad- en tafelkoraal ontdekken! Omdat deze duikplek grenst aan een populair strand, moet je wel opletten of er jetski’s voorbij razen.

Mushroom Forest en The Cave

Mushroom Forest is een unieke duiklocatie vanwege de koraalformaties die lijken op paddenstoelen, vandaar de naam. Dit creëert een surrealistische omgeving voor onderwaterfotografie. De omliggende diepten bieden de mogelijkheid om verschillende soorten zeeleven te zien, waaronder schildpadden en diverse vissen.

Superior Producer

Superior Producer is een scheepswrak met een indrukwekkende uitstraling. Om er te komen moet je wel eerst langs glibberige rotsen en een stukje door sterke stroming zwemmen. Maar het einddoel is het zeker waard: een van de mooiste scheepswrakken die je in het Caribisch gebied kunt vinden. Doordat het lastig kan zijn de exacte locatie van dit wrak te vinden, is het aan te raden om met een ervaren gids op pad te gaan.

Tugboat

Om een duik te nemen bij Tugboat moet je eerst een stuk varen. Tugboat is namelijk een scheepswrak dat op de bodem van de zee ligt, wat bijzonder is om te aanschouwen tijdens je duiktocht. Het schip is na al die jaren bedekt met koraal en een plek waar je verschillende vissen kunt aanschouwen. Neem dan ook vooral een onderwatercamera mee, mocht je die in je bezit hebben.

Nog enkele duiktips

Voordat je het water in duikt, is het handig om nog met de volgende aspecten rekening te houden.

  • Kies een duikschool waar jij je prettig bij voelt
  • Ga nooit duiken zonder in het bezit te zijn van een duikbrevet
  • Controleer je duik-gear. Zorg ervoor dat je duikuitrusting in goede staat is
  • Blijf hydrateren. Duiken kan fysiek inspannend zijn, dus drink tussendoor regelmatig water
  • Respecteer het onderwaterleven. Raak niets aan onder water en houd voldoende afstand tussen jou en het zeeleven
  • Let op daal- en opstijgingssnelheid. Voer je daal- en opstijgingen langzaam uit om problemen met druk te voorkomen
  • Wees je bewust van de diepte. Houd je dieptelimieten in de gaten, vooral als beginner. Te diep duiken kan risico’s met zich meebrengen
  • Volg ten alle tijden de instructies op van je gids. Deze persoon is een ervaren duiker en weet daardoor precies hoe te handelen
Duikgear curacao