Logo Caribische Vakanties
Alles over fietsen op Curacao
Fietsen op Curaçao - alles wat je moet weten

Fietsen op Curaçao

Curaçao is een heerlijk Caribisch eiland. Op Curaçao vind je hagelwitte stranden, azuurblauwe wateren, een bruisend centrum, rijke geschiedenis en prachtige natuurgebieden. Je kunt het eiland ontdekken te voet, auto en scooter. Of je kiest voor de oer-Hollandse manier: het eiland ontdekken op de fiets. Lees hier alles wat je moet weten over fietsen op Curaçao!

Is het mogelijk om te fietsen op Curaçao?

Hoewel Curaçao misschien niet het eerste eiland is dat in je opkomt als het gaat om fietsen, zijn er zeker mogelijkheden om op twee wielen door het landschap te rijden. Het eiland heeft enkele fietspaden en wegen die geschikt zijn voor fietsers. De verkeersomstandigheden variëren en lang niet elke drukke autoweg komt gepaard met een fietspad, maar een fietstocht is zeker mogelijk. Daarnaast is fietsen ook nog eens een hele duurzame manier van reizen, wat wil je nog meer?!

Fietsen door Willemstad Curacao

Een fiets huren op Curaçao

Het is mogelijk dat jouw geboekte hotel of resort een fiets- en mountainbikeverhuur heeft. Tegen betalen of soms zelfs gratis kun je een fiets huren. Heeft je hotel of resort geen fietsverhuur? Dat is geen probleem, in de omgeving zijn ook genoeg opties om een fiets te huren. Zoek via Maps gemakkelijk de dichtstbijzijnde verhuur bij jouw accommodatie. Prijzen per fiets kunnen variëren afhankelijk van het type fiets en de huurperiode. Tijdens het hoogseizoen kan het ook handig zijn om van tevoren een fiets te reserveren, zodat je zeker weet dat je met deze tweewieler op pad kunt.

Zelf op pad of met een tour

Een van de keuzes die je moet maken tijdens je fietsavontuur op Curaçao, is of je zelfstandig wilt gaan fietsen of deel wilt nemen aan een georganiseerde fietstour. Zelf fietsen geeft je de vrijheid om je eigen route te kiezen en in je eigen tempo te verkennen. Aan de andere kant bieden fietstours begeleiding en de mogelijkheid om met een lokale gids te leren over de cultuur en geschiedenis van het eiland terwijl je fietst. Op internet vind je verschillende aanbieders van georganiseerde fietstours.

De beste tijd om te fietsen op Curaçao

De zon kan volop schijnen op Curaçao, met name in het hoogseizoen. Daarom is het aan te raden om vroeg in de ochtend aan je fietstour te beginnen wanneer de temperaturen nog wat lager liggen. Ga je buiten het hoogseizoen op vakantie naar Curaçao? Dan is fietsen op Curaçao overdag ook beter uit te houden.

De beste fietsroutes

Curaçao heeft enkele fietsroutes die makkelijk te fietsen zijn wanneer je recreatief wil fietsen op Curaçao. De route van Wilhelmina Park naar Curaçao Sea Aquarium geeft je een prachtige route langs de kust van Curaçao. Deze route is 10 kilometer lang en fiets je in ongeveer een uur fiets je van het beginpunt naar het eindpunt. Kies je voor de fietsroute Santa Rosa? Dan trek je vanuit Willemstad meer het binnenland in. Ook deze route is zo’n 10 kilometer lang en fiets je in een lus, een relatief rustige route waarmee je de omgeving kunt verkennen.

Ben je van een iets ruigere fietstocht? Zorg er dan voor dat je een mountainbike ter beschikking hebt en ga de uitdaging op de ‘Jan Thiel en Caracasbaai’ mountainbikeroute! Dit is de bekendste mountainbikeroute van Curaçao en kent een prachtige omgeving. Tijdens deze fietsroute kom je langs een fort, zoutpannen en een oud landhuis en heb je indrukwekkende uitzichten over zee. Grote kans dat je ook nog verschillende dieren gaat tegenkomen terwijl je op de fiets zit. Wat wil je nog meer?

Fietsroute Curacao
Fietsen op Curacao

Nog enkele tips voordat je op de fiets stapt

We delen nog een paar laatste fietstips met je, zodat je onbezorgd kunt fietsen op Curaçao!

  • Het dragen van een fietshelm is verplicht. Draag eventueel ook andere beschermers voor extra veiligheid
  • Neem altijd een opgeladen telefoon mee, zodat je altijd iemand kan bereiken in geval van nood
  • Neem voldoende drinken en eten mee om tijdens de fietstocht te kunnen nuttigen
  • Zonnebrand en een zonnebril zijn een must om mee te nemen
  • Ga vroeg in de ochtend of late namiddag fietsen om het heetste moment van de dag te vermijden
  • Fiets daarentegen niet in het donker in verband met veiligheid
  • Niet overal is het wegdek even stevig. Daarnaast kennen sommige wegen druk verkeer. Ben je niet helemaal zeker van je fietsroute? Keer dan om en zoek een alternatief
  • Nog op zoek naar leuke activiteiten naast het fietsen? Wij hebben onze top 10 activiteiten op Curaçao voor je op een rijtje gezet!