Logo Caribische Vakanties
aruba-oranjestad-vakantie-zon
Wat is er allemaal te doen op Aruba

Aruba, een prachtig eiland in het zuidelijke Caribisch gebied, staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalhelder water en het hele jaar door aangename temperaturen. Maar naast het genieten van zon, zee en strand heeft Aruba nog veel meer te bieden aan bezoekers. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, culturele ervaringen of gewoon ontspanning, Aruba heeft voor elk wat wils.

Cultuur en erfgoed

Aruba heeft een rijke cultuur en erfgoed dat wordt weerspiegeld in de lokale tradities, muziek en festivals. Het Bon Bini Festival is een wekelijks evenement waarbij bezoekers kunnen genieten van traditionele muziek, dans en culinaire specialiteiten. Ook kun je een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Aruba om meer te weten te komen over de inheemse bevolking en de geschiedenis van het eiland.

Strandactiviteiten

Aruba heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld, zoals Eagle Beach en Palm Beach. Bezoekers kunnen ontspannen op het zachte zand, zwemmen in het kristalheldere water of deelnemen aan verschillende watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken, paddleboarding, kajakken en zeilen. De wateren rondom Aruba zijn ook de thuisbasis van een aantal scheepswrakken, wat duikers trekt die graag de onderwaterwereld willen verkennen.

Oranjestad

De hoofdstad van Aruba, Oranjestad, biedt een mix van historische charme en moderne voorzieningen. Je kunt een wandeling maken langs de kleurrijke koloniale gebouwen in de historische wijk, zoals het Fort Zoutman en het Willem III torenmuseum. Verder vind je er uitstekende winkelmogelijkheden, van luxe boetieks tot lokale ambachtelijke markten. Daarnaast zijn er diverse restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken en internationale gerechten.

Natuurlijke attracties

Naast de prachtige stranden en het nationaal park zijn er nog andere natuurlijke attracties op Aruba die een bezoek waard zijn. De Natural Pool, ook bekend als Conchi, is een natuurlijk gevormd zwembad omringd door ruige rotsen. Het is een geweldige plek om te zwemmen, te snorkelen en te genieten van de spectaculaire omgeving. Verder is er de beroemde Natural Bridge, een natuurlijke kalkstenen brug die een populaire toeristische trekpleister is.

Nationaal Park Arikok

Dit is een absoluut hoogtepunt voor natuurliefhebbers. Nationaal Park Arikok beslaat bijna 20% van het eiland en biedt prachtige landschappen, met onder andere rotsformaties, cactustuinen en verborgen baaien. Je kunt hier wandelen, mountainbiken of een off-road avontuur beleven. Het park herbergt ook enkele unieke dieren en planten, zoals de Arubaanse ratelslang en de inheemse divi-divi boom.