Logo Caribische Vakanties
Keuze hotels op Curacao
De mooiste hotels van Curaçao

Ben je aan het nadenken om een vakantie te boeken naar Curaçao? Dat begrijpen we wel! Dit prachtige eiland heeft zoveel moois te bieden, van prachtige stranden tot avontuurlijke excursies. Naast al deze leuke activiteiten is het ook belangrijk dat je een fijn onderkomen hebt. Een activiteit doe je vaak maar één dag, maar terugkeren naar je hotel doe je dagelijks. Een schone hotelkamer met een fijn bed is dan zeker gewenst. Kun je nog wat hulp gebruiken bij het zoeken naar het perfecte hotel op Curaçao? Zoek niet verder, wij delen hier enkele aanraders met je!

Een hotel kiezen: waar let je op?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt uren door vergelijkingswebsites blijven scrollen, op zoek naar de mooiste hotels van Curaçao. Maar voordat je bij je droomhotel bent, kom je eerst langs vele hotels die niet bij jouw wensen passen, omdat deze te duur zijn of niet de juiste locatie. Maak daarom van tevoren inzichtelijk wat je wensen zijn. Met deze wensen in het achterhoofd kun je vervolgens de zoekresultaten filteren, zodat alleen opties voorbij komen die bij jouw vraag passen. Enkele factoren om over na te denken:

  • Locatie en toegankelijkheid. Denk na over waar je wilt verblijven. Willemstad voor stadsavonturen, Jan Thiel voor serene stranden, of Westpunt voor avontuur? Elk gebied heeft net weer wat anders te bieden. Maak daarom alvast een globale planning van wat je wil doen en bekijk op de kaart welke locatie goed kan zijn als vertrekpunt.
  • Budget: Stel een budget vast voordat je begint met zoeken. Hoeveel wil je maximaal per persoon per nacht kwijt zijn? Gelukkig heeft Curaçao in elke prijsklasse wel een net verblijf te bieden, dus je komt sowieso op een goede plek terecht.
  • Voorzieningen. Bedenk welke voorzieningen voor jou essentieel zijn. Zwembaden, restaurants, spa’s en kinderclubs kunnen je verblijf aangenamer maken. Kies een hotel dat aansluit bij jouw behoeften.
  • Recensies en beoordelingen. Neem de tijd om online recensies te bekijken. Andere reizigers delen hun ervaringen en beoordelingen, wat inzicht geeft in de kwaliteit van het hotel en de service.
  • Seizoensinvloeden. Houd rekening met het reisseizoen. Hoogseizoen kan drukker en duurder zijn, terwijl het laagseizoen betaalbaarder is maar wellicht minder activiteiten biedt.
  • Speciale wensen. Heb je speciale behoeften, zoals een rolstoelvriendelijke hotelkamer of dat je huisdier mee mag? Kies een hotel dat aan deze vereisten voldoet.

Heb je een beter beeld gekregen hoe jouw ideale vakantie eruitziet? Dan kan de zoektocht naar het perfecte hotel beginnen!

Hotel kiezen op Curacao: waar let je op?

Aanraders hotels Curaçao

Omdat het aanbod aan hotels en accommodaties breed is op Curaçao, hebben we hier een selectie voor je gemaakt. Het zijn uiteenlopende verblijven in verschillende locaties, waarvan minstens één wel aan moet sluiten bij jouw behoeften. Laat je inspireren door de uiteenlopende hotels van Curaçao!

BOHO Bohemian Boutique Hotel

Adres: Johan van Walbeeckplein 14 Pietermaai District, Willemstad, Curaçao

Zoals de naam al doet vermoeden is dit hotel geheel in bohemian stijl. Vrolijke kleuren op de muur gaan gepaard met de gezellige printjes die terugkomen in vele accessoires. Je stapt gegarandeerd met een goed humeur uit bed! Mooi, dan kun je gelijk doorrollen naar het goed verzorgde ontbijt. Het hotel is gelegen in Willemstad en is ongeveer 700 meter verwijderd van het Avila-strand. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een koffiezetapparaat en koelkast. Afhankelijk welke kamer je kiest, heb je een eigen terras of uitzicht op zee.

Ontdek zelf hoe mooi het BOHO Bohemian Boutique Hotel is en boek je verblijf!

verblijven op Curacao
hotels op curacao

Mangrove Beach Corendon Curaçao All-Inclusive Resort

Adres: 31 Pater Euwensweg, Willemstad, Curaçao

Oftewel: Curio. Hier vind je werkelijk alles. Zwembaden, een waterpark, restaurant en fitnesscentrum: je hoeft je niet te vervelen bij Curio. Het all-inclusive hotel is daarnaast ook aan het strand gelegen, je loopt dus zo de zee in. In de ruime kamers kun je genieten van roomservice. Ga je op pad? Je kunt bij Curio een fiets of auto huren. Doordat dit hotel all-inclusive is, hangt hier wel een hoger prijskaartje aan. Maar tegelijkertijd krijg je hier ontzettend veel voor terug. Al met al is dit een fantastische all-inclusive ervaring.

Neem een kijkje bij Curio en boek nu voor een all-inclusive verblijf!

Oceanview B&B

Adres: Coral cliff A7, Dorp Soto, Curaçao

Soto is een rustig dorp, gelegen in het noordelijke gebied van Curaçao. Hier vind je Oceanview B&B, een betaalbare accommodatie in een prettige omgeving. De kamers beschikken over alles wat je nodig hebt. Tijdens je verblijf word je elke ochtend voorzien van smakelijk ontbijt, waarbij je keuze hebt uit continentale, Amerikaanse en vegetarische opties. Start de dag actief met een sportsessie in de gym of vind je innerlijke rust tijdens een heerlijke massage. Een fijne vakantie gegarandeerd!

Verblijven aan de zee in een rustige omgeving? Dan is Oceanview B&B in Soto wat voor jou.

Jan Kok Lodges

Adres: Jan Kok 51, 0000 Willibrordus, Curaçao

Jan Kok Lodges bevindt zich te midden van een weelderig natuurlijk landschap en is omringd door tropische palmbomen en bloemen. Deze oase biedt gasten toegang tot een verfrissend zwembad en een schitterend uitzicht op de omliggende heuvels en de zoutvijvers van Jan Kok. Dit is de perfecte plek om je terug te trekken na een dag tussen de duizenden andere toeristen. Elke accommodatie beschikt ook over een barbecuefaciliteiten, zodat je zelf je eigen maaltijd op tafel kunt zetten. Gelukkig ben je ook niet heel ver verwijderd van de bewoonde wereld, met de auto rijd je in 5 minuten naar verschillende stranden, winkels en eetgelegenheden.

Waan je in de wilde natuur en verblijf in de sfeervolle Jan Kok Lodges!

Bayside Boutique Hotel

Adres: Blue Bay Resort, BP – 04, Willemstad, Curaçao

De kamers bij Bayside Boutique Hotel zijn netjes onderhouden en beschikken over alles wat je nodig hebt. Maar wat misschien nog wel mooier is, is de omgeving. Binnen 100 meter sta je op het prachtige strand van Sint Michiel. Hier kun je heerlijk neerploffen op een ligbed en genieten van de Caribische zon. Ben je een echte waterrat en heb je zin in wat actie? Wanneer je te gast bent bij Bayside Boutique Hotel kun je tijdens je verblijf gebruikmaken van watersportfaciliteiten.

Laat je betoveren door de prachtige zee bij Bayside Boutique Hotel!

Blauwe zee bij Curacao
Hotel aan het water bij Willemstad

Kura Botanica Hotel

Adres: ijzerstraat, Willemstad, Curaçao

Kura Botanica Hotel bevindt zich in Willemstad, aan de rand van het water. Het hotel is gelegen in een omgeving die zich perfect uitleent voor een goede wandel- of fietstocht. Liever op pad met de auto? Dit 4-sterrenhotel beschikt over een autoverhuur. De kamers hebben alles wat je nodig hebt om een fijn verblijf te hebben op Curaçao. Ook hier start je elke dag met een geheel verzorgd continentaal ontbijt. Waar wacht je nog op?

Een lekker verblijf op strategische locatie heb je bij Kura Botanica Hotel!

Hibiscus Beach House

Adres: Kaya Adriatic N8 JAN Thiel, Jan Thiel, 12345 Willemstad, Curaçao

Op ongeveer 500 meter van de azuurblauwe zee bij Jan Thiel ligt Hibiscus Beach House. Waan je in een paradijsje tussen de bladeren van de tropische tuin en neem een verfrissende duik in het buitenzwembad. De accommodatie heeft een sfeervolle uitstraling en is voorzien van alle basisbehoeften. Elke ochtend wordt er gratis ontbijt geserveerd. Ga je eropuit? In minder dan 5 minuten rijden ben je al bij Caracasbaai National Park!

Een fijn en prettig verblijf heb je bij Hibiscus Beach House!

Lagun Blou Resort

Adres: Playa Lagun L-76, Lagun, Curaçao

In de omgeving van Lagun Blou Resort kun je heerlijk wandelen, vissen en het water in voor een avontuurlijke snorkeltour. Daarna kun je heerlijk vertoeven op het kleine strand, dat op ongeveer 200 meter lopen ligt. Je kunt er ook voor kiezen om een duik te nemen in het buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van alle basisbehoeften en hebben een terras of balkon, waar je lekker een boekje kunt lezen. Elke ochtend kun je genieten van een vers gemaakt ontbijt uit de Engelse of Ierse keuken. Heerlijk!

Op zoek naar een vakantie langs een klein en knus strand? Lagun Blou Resort is de plek waar je moet zijn!